10 продуктів, які увімкнуть мозок

10 продуктів, які увімкнуть мозок

Раціон харчування важливий не тільки для шлунку, а й для голови Певні продукти позитивно впливають на гостроту розуму та пам’ять. Мозок вимагає поживних речовин так само, як серце, легені або м’язи. Дотримуючись правильного режиму харчування і підібравши корисні продукти, можна підвищити свою продуктивність.

1.Цільнозернові злаки

Наш мозок, як і будь-який інший орган в організмі, не може працювати без харчування. Здатність концентрувати увагу досягається завдяки стабільному постачанню енергії у вигляді глюкози. Цільнозернові продукти – якраз один з кращих варіантів для повільного вивільнення глюкози. Завдяки їм ви зможете залишатися активними протягом всього дня. Вибирайте для свого обіду хліб з висівками або макарони з цільного зерна.

2.Риба

Організм не здатний виробляти незамінні жирні кислоти і повинен отримувати їх з продуктами харчування. Морська риба – найбільш ефективне джерело омега-3. Саме в жирній рибі містяться хімічні елементи, які легко засвоює організм.

Найбільш багатими їх джерелами вважають лосось, форель, скумбрію, оселедець, сардини і кільку. Гарним доповненням також може стати лляне або соєве масло, плоди гарбуза або соєві боби.

3.Чорниця

Вчені Університету Тафтса в США говорять, що споживання чорниці є ефективним для поліпшення (або стримування короткочасної втрати) пам’яті.

4.Помідори

Лікопін, потужний антиоксидант, знайдений в томатах, захищає від вільних радикалів, які пошкоджують клітини. Через це виникає хвороба Альцгеймера. Тому помідори треба їсти якщо не щодня, то хоч через день.

5.Вітаміни групи В

Вітаміни групи В – В6, В12 і фолієвої кислоти знижують ризик розвитку інсульту, когнітивних розладів і хвороби Альцгеймера.

Цими вітамінами багаті курка, риба, яйця і зелень.

6.Чорна смородина

Вітамін C, одним з основних джерел якого вважають смородину, давно славиться своїми властивостями щодо поліпшення концентрації уваги і прискорення мозкової діяльності.

7.Насіння гарбуза

Експерти вважають, що однієї жмені насіння гарбуза досить, щоб заповнити денну норму цинку, необхідного для поліпшення пам’яті і розумових здібностей.

8.Брокколі

Капуста брокколі – чудове джерело вітаміну К, який значно покращує розумові здібності і пізнавальну функцію мозку.

9.Шавлія

Шавлія цінна не тільки завдяки унікальному аромату, але й користю для пам’яті. Її можна їсти сирою, як приправу,  або заварювати чай.

10. Горіхи

Один з незаперечних лідерів серед продуктів, які допомагають роботі мозку. Дослідження показують, що горіхи запобігають погіршенню пам’яті. У них є багато вітаміну, який поліпшує споживання тканинами кисню. Його також можна знайти в зелених овочах, аспарагусі, яйцях і коричневому рисі.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *