Стрічка новин

Часник і в косах, і в панчохах: як зберегти врожай до весни

часник

У косах

Цей спосіб ще із прадавніх часів використовувався нашими предками для збереження часнику в умовах холодної зими. Для цього необхідно залишити бадилля на головці, видаливши з нього зайві листочки й залишивши одне стебло. В одну кіску зазвичай можна вплести максимум 15 штук часнику. Після цього її можна підвісити ближче до стелі.

У олії

Цей спосіб вимагає більше часу й сил. Для початку вам доведеться повністю очистити весь часник на невеликі головки, помістити їх у банку й залити будь-якою рослинною олією. Користуватися такою заготовкою взимку дуже зручно, достатньо взяти стільки зубчиків, скільки вам знадобиться для готування страви.

У борошні

Такий спосіб найчастіше використовується в селах, але часник зберігається тільки в тому випадку, якщо буде добре просушений. Отже, вам знадобиться картонна коробка, у яку помістіть весь урожай і засипте борошном.

У панчохах

Це класичний і такий відомий багатьом спосіб зберігання. Ще бабусі використовували його, підв’язуючи до стелі капронові мішечки із часником.

Важливою умовою для будь-якого способу зберігання є відсутність вологи й прохолода. Тому в домашніх умовах краще зберігати часник на лоджії або в темній коморі. Також можна скористатися холодильником, помістивши часник на нижню полицю.

Loading...
загрузка...

Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

// //-->