Домашні цукерки: готуємо своїми руками

Домашні цукерки: готуємо своїми руками

Надзвичайно смачні цукерки – із сухофруктів. В їх основі – курага, родзинки, чорнослив, інжир, фініки. А горіхи, кокосова стружка, кукурудзяна крихта, дрібне насіння, кунжут, льон або мак нададуть їм справжнього “магазинного вигляду”. Перед приготуванням таких цукерок ретельно промийте сухофрукти та видаліть кісточки. Найкраще такі цукерки зберігати в морозильній камері (дуже довго), трохи менше – в холодильнику. Зауважте: міняючи співвідношення інгредієнтів, можна отримати безліч найрізноманітніших за смаком цукерочок. Сміливо експериментуйте!

Фінікове диво

Потрібно: по 70-80 г фініків, чорносливу, родзинок і кураги, 50 г будь-яких горіхів, 50 г вівсяних пластівців, 4-5 ст. л. кокосової стружки, какао-порошку або мигдальної стружки, 1 ст. л. соку лимона.

Приготування: подрібнити вівсяні пластівці й кокосову стружку, додати горіхи. Сухофрукти пропустити через м’ясорубку. Все змішати, має утворитися однорідна маса. Додати сік лимона, перемішати, сформувати цукерки. Всередину можна покласти горішок (наприклад, фундук). Зовні обваляти в какао-порошку, кокосовій або мигдальній стружці.

Вибухова суміш

Потрібно: по жмені улюблених сухофруктів (фініки, інжир, курага, родзинки, чорнослив), півсклянки волоських горіхів, трохи подрібнених кукурудзяних пластівців.

Приготування: порізати сухофрукти та горіхи, пропустити через м’ясорубку. Добре перемішати, сформувати цукерочки і обваляти в кукурудзяних пластівцях.

Банановий рай

Потрібно: жменя улюблених сухофруктів, півбанана,  1/4 склянки горіхів, 3 ст. л. вівсяних пластівців, 1 ст. л. насіння льону.

Приготування: подрібнити сухофрукти, вівсяні пластівці, горіхи та насіння. Банан розтовкти в пюре. Все змішати. Зробити цукерки-кульки, обваляти можна в горіхах або кокосовій стружці.

Медова спокуса

Потрібно: по 100 г сухофруктів (чорносливу, фініків, кураги) і горіхів (мигдаль і волоський горіх),  3 ст. л. меду,  1 ч. л. соку лимона,  кокосова стружка.

Приготування: пропустити через м’ясорубку сухофрукти та горіхи. У суміш додати мед і сік лимона. Перемішати, зробити цукерки, зовні обваляти в кокосовій стружці.

Повітряна зваба

Потрібно:  по 40 г кураги і чорносливу, 15 г пшеничних висівок, по 10 г кукурудзяних пластівців і хлібців (“повітряна пшениця”), 1 ч. л меду.

Приготування: подрібнити пластівці, хлібці та висівки. Пропустити через м’ясорубку сухофрукти. Все змішати, додати мед. Зробити кульки і обваляти в суміші пластівців і хлібців.

Кокосовий акцент

Потрібно: по 200-250 г родзинок, кураги та чорносливу, 200 г соняшникового насіння, 100 г кокосової стружки, скибочка лимона.

Приготування: у блендері або м’ясорубці подрібнити сухофрукти й насіння. У суміш додати сік лимона і 50 г кокосової стружки. Все перемішати, зробити цукерки і обваляти в стружці кокоса, що залишилася.

Спробуйте також приготувати домашні цукерки з інших інгредієнтів. Вони не менш корисні та смачні!

Цукерки з вівсяних пластівців

Потрібно: мед – 80 г, молоко – 80 мл, масло – 80 г, какао-порошок – 2 ст. л., вівсяні пластівці – 270 г, чорнослив – 50 г, волоські горіхи – 50 г, кориця – 1 ч. л., насіння льону – 1 ч. л., кокосова стружка – 4 ст. л.

Приготування: вівсяні пластівці обсмажити на сухій сковорідці до “рум’яності”. Перемолоти остиглі пластівці в кавомолці. У сотейнику змішати молоко, масло, мед, какао. У миску до вівсяного борошна додати рідку суміш, потім, насіння льону, корицю, подрібнені горіхи, дрібно нарізаний чорнослив. Все ретельно перемішати. З утвореною маси сформувати кульки. Обваляти цукерки в кокосовій стружці. Поставити в холодильник на 1 год.

Пташине молоко

Потрібно: желатин – 2 ст. л., білки яєчні – 4 шт., вода – 10 ст. л., пудра цукрова – 1 скл., шоколад чорний – 100 г, масло.

Приготування: желатин розчинити у воді й залишити на 30 хв. для набухання (краще використовувати металеву форму). Білки охолодити й збити з цукром до стійкості міксером. На невеликому вогні нагріти вже набряклий желатин. У білкову масу акуратно влити желатин, збиваючи міксером. Шоколад розтопити. Форму змастити тоненьким шаром масла, налити розтоплений шоколад і акуратно розрівняти. Викласти білкову масу і знову розрівняти. Масу помістити в холодне місце до застигання. Коли вона повністю застигне, вийняти з формочки, нарізати на порції. Цукерочки присипати стружкою з шоколадки.

Морквяний сюрприз

Потрібно: морква – 250 г, молоко – 150 г, цукор – 25 г. масло –  20 г, родзинки – 60 г, горіхи волоські – 60 г, кардамон мелений -1,5 г, молоко сухе – 50 г.

Приготування: моркву почистити й натерти на дрібній тертці (бажано, щоб виходили дуже тонкі довгі нитки), а потім перекласти в каструлю. Влити туди молоко, довести до кипіння і 10 хв. тушкувати на повільному вогні з закритою кришкою. Відкрити кришку, додати масло, цукор, родзинки, дрібно рубані горіхи і за кілька хвилин до готовності – кардамон. Варити ще 15-20 хв., поки не загусне, випарюючи вологу. Наприкінці вмішати сухе молоко, перемішуючи, щоб не було грудочок. Викласти на тарілку, при необхідності відтиснути залишок рідини. Сформувати кульки розміром з волоський горіх, обваляти їх в кокосовій стружці й помістити ненадовго в холодильник хоча б кілька годин. Їсти охолодженими.

“Баунті”

Потрібно: стружка кокосова (біла) – 250 г, молоко згущене – 4-5 ст. л., шоколад чорний – 100 г., сметана (чи вершки) – 1 ст. л.

Приготування: кокосову стружку вимішати ретельно зі згущеним молоком і щільно утрамбувати в форму, простелену кулінарним папером товщиною 1,5-2 см. Помістити в морозилку на 1 годину. Далі вийняти масу з форми, розрізати на прямокутники. Облити зі всіх боків шоколадною глазур’ю і покласти в холодильник на 30 хвилин.

Марципанові цукерки

Потрібно:  мигдаль – 200 г, пудра цукрова – 125 г, білки яєчні – 1 шт., вишня сушена, коньяк – 35 г, шоколад – 100 г.

Приготування: мигдаль залити окропом на 10 хв., потім воду злити, мигдаль обдати холодною водою, злити воду, очистити горіхи від лушпиння, відразу обсушити на рушнику. Очищений і обсушений мигдаль перемолоти в кавомолці на борошно, змішати з цукровою пудрою, білок злегка спінити виделкою, потрохи додаючи його у мигдалеве борошно, ретельно перемішувати, поки маса не стане як пластилін пластична і однорідна. Готовій марципановій масі надати форму кулі, загорнути в плівку і помістити в холодильник на ніч. Вишню залити коньяком і теж залишити на ніч. Наступного дня вишню вийняти з коньяку, дати стекти рідині і підсушити на паперовій серветці. Піднос застелити пергаментом, змастити його тонким шаром олії. Стіл і руки теж змочити трохи олією. Мигдалеву масу поділити на 2 частини, з кожної скатати “ковбаску”, порізати на шматочки, злегка приплюснути, в серединку покласти по 2-3 вишні, краї защипнути і скатати кульку. Кульки викласти на пергамент, помістити в холодильник. Шоколад розтопити на водяній бані. Цукерки нанизати на зубочистки, вмочити в шоколад, увіткнути в яблуко, помістити в холодильник, щоб шоколад застиг. Потім зубочистки акуратно вийняти, цукерки зберігати в холодильнику.

Цукерки-льодяники

Потрібно: цукор – 60 г, сік фруктовий – 20 мл, вода – 20 мл, оцет яблучний – 5 мл.

Приготування: всі складові з’єднати в маленькій каструльці, трішки перемішати, щоб цукор намок, і варити на середньому вогні, приблизно 5-7 хв., щоб сироп загуснув. Слідкуйте, щоб не пригоріло. Наперед приготувати собі піднос, застелений пекарським папером, можна змастити тонесеньким шаром масла чи олії, але і так добре відстає. А також палочки-трималочки. Обережно і акуратно, ложкою, виливати на пергамент маленькі кружечки або будь-які інші форми. Зразу ж вставляти палочки, застигає швидко. Дати постояти до повного застигання, а тоді можна прикрасити. Колір цукерок залежить від того, який сік ви оберете.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *