Кабачок: у чому користь літнього овоча

Кабачок: у чому користь літнього овоча

Кабачок – чи не найпершим потрапляє на прилавки та ринки. Він має приємний смак та з нього можна приготувати безліч страв.

Лікарі та дієтологи радять робити з кабачка… коктейлі! Так ви отримаєте 5 переваг, які б не помітили під час вживання термічно обробленого овоча.

Нейтральний смак. Кабачок багатий клітковиною і безліччю вітамінів, а також він немає яскраво вираженого смаку. Тому може стати прекрасною основою для будь-якого смузі. Змішайте кабачок з ягодами – і коктейль матиме ягідний смак, змішайте з апельсином і манго – і отримаєте екзотичний смак.

Це корисно для мозку. Марганець, що входить до складу жовтого кабачка, сприяє кращій роботі мозку і покращує пам’ять. Також цей компонент швидше загоює рани.

Ніжний смак. Смузі з жовтого кабачка виходить набагато ніжніше, аніж з банана. Приємна, соковита і кремоподібна консистенція забезпечується високим вмістом клітковини і низьким вмістом цукру. Крім того, кабачок багатий калієм і вітаміном C.

Допомога для зору. Жовтий кабачок, або літній гарбуз, містить антиоксиданти лютеїн і зеаксантин, які корисні для очей. В основному, ці компоненти сконцентровані в шкірці кабачка, тому очищати овоч не слід, потрібно лише добре його промити.

Жовтий кабачок багатий фолатами. Фолати, або фолієва кислота, покращує стан кровоносної та імунної систем, сприяє життєздатності сперматозоїдів і знижує ризик виникнення раку товстої кишки.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *