Стрічка новин

Кому не можна їсти сало

сало

Думки експертів з харчування стосовно користі сала розділилися

Цей продукт має багато поживних властивостей, але не всім його можна вживати. Сало містить цінну олеїнову жирну кислоту (більше 40%), яка має протизапальну дію і запобігає передчасному старінню. За її вмістом сало майже наздогнало оливкову олію.

У чому цінність сала

У солідному ряду жирних продуктів лікарі на особливе місце ставлять свиняче сало, яке наділене воістину рідкісним набором ненасичених жирних кислот. З’ясувалося, наприклад, що в салі міститься арахідонова кислота, яку зараховують до однієї з чотирьох жирних незамінних кислот. Вона забезпечує правильну роботу кісткової тканини, відповідальна за її ріст, роботу серцевого м’яза, нирок, бере участь в обміні холестерину.

Яке сало вживати

Найкраще вживати свіжий продукт або заморожений. Не варто їсти варене, копчене або смажене сало. Споживати слід у дуже малих кількостях.

Кому не можна

Сало – це жир, тобто калорійний продукт. Якщо ви намагаєтеся схуднути, не варто зловживати ним.

Сало має жовчогінну дію, і людям із загостренням запалення жовчного міхура або підшлункової залози слід вживати його з обережністю.

Loading...
загрузка...

Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

// //-->