Стрічка новин

Персиково-абрикосовий рай

011Друга половина липня – розпал сезону персиків і абрикосів. Ці солодкі фрукти допоможуть зарядитися вітамінами, позбутися проблем зі шлунково-кишковим трактом, зміцнити імунітет і приготувати багато смакоти.

Пиріг з абрикосами

2Потрібно: 500 г абрикосів, 3 скл. борошна, 2 яйця, 1 скл. молока, 150 г вершкового масла, 1 скл. цукру, 10 г ванільного цукру, 1 ч. л. цукрової пудри, 3 ч. л. розпушувача тіста, дрібка солі.

Приготування: абрикоси помити й висушити, розділити на половинки і видалити кісточки. Далі приготувати тісто для пирога. Розм’якшене вершкове масло збити з цукром і сіллю добіла. Додати до масла яйця, молоко і ще раз усе збити.

Насипати просіяне борошно з розпушувачем і ванільним цукром і гарненько перемішати. Має вийти тісто з консистенцією густої сметани. Більшу частину тіста викласти у форму діаметром 25-27 см., застелену папером для випічки. Розподілити по всій формі абрикоси, а зверху залити їх рештою тіста.  Якщо абрикоси кислі, можна трохи підсолодити їх цукром або цукровою пудрою. Відправити пиріг з абрикосами у розігріту до 180°С духовку на 10 хв. Потім зменшити температуру до 160°С і випікати ще приблизно 50 хв. до золотистого кольору.

Готовність пирога з абрикосами можна перевірити за допомогою дерев’яної палички. Якщо паличка суха – значить, пиріг готовий. Готовий пиріг з абрикосами трохи остудити на решітці, дістати з форми, посипати цукровою пудрою, порізати на порційні шматочки і подавати теплим.

Абрикосова пастила

3Потрібно: абрикоси (стиглі) – 2, 5 кг, цукор – 1 кг, пектин з лимонною кислотою – 10 г.

Приготування: перебрати і помити абрикоси, вийняти кісточки.

Перемолоти, додати цукор і желю-ючий порошок. Варити півгодини, постійно помішуючи. Остудити, акуратно перелити на деко, застелене фольгою або пергаментним папером. Шар повинен бути близько 0, 5 см.  Просушити в духовці при низькій температурі або при кімнатній температурі на кухні. Відокремити пастилу, перевернути, щоб просохнуло дно. Нарізати на порційні шматочки.

Сирно-абрикосове желе

4Потрібно: абрикоси – 10 шт., сир – 250 г, желатин – 30 г, сметана – 2 ст. л., молоко – 250 г, цукор – за смаком.

Приготування: перебити сир зі сметаною і цукром в блендері. Абрикоси вимити і вийняти кісточки. Молоко вилити в блендер, покласти туди ж абрикоси. Збити до утворення піни. Вилити молочно-абрикосову суміш у сирну масу. Желатин розвести водою, розмішати до однорідності, дати набрякнути. Потім розтопити на водяній бані, щоб крупинки розчинилися. Остудити. Вилити желатин з водою в сирно-абрикосову масу і збити. Вилити у форми і поставити в холодильник на кілька годин.

Морозиво з йогурту з абрикосами

5Потрібно: абрикоси нарізані – 3 скл., йогурт ванільний – 900 г, рідкий мед – 2 ст. л.

Приготування: змішати йогурт, мед і половину абрикосів, збити в блендері до однорідності. Вилити масу в пластиковий контейнер, висипати решту фруктів, перемішати, накрити і помістити в морозилку на 4 год. У холодну велику миску викласти суміш, збити міксером на середній швидкості до пишноти. Знову поставити в морозильну камеру в контейнері на 8 год.

Шарлотка з персиками

6Потрібно: 1 кг персиків (або нектаринів), 4 яйця, 180 г цукру, 150 г борошна, 200 г сметани, 50 г вершкового масла, 10 г ванільного цукру, 1 ч. л. розпушувача, 50 г панірувальних сухарів, щіпка солі.

Приготування: міксером збити в густу піну яйця, поступово додаючи цукор і ванільний цукор. Додати до цукрово-яєчної суміші сметану і збити до однорідності. Поступово ввести у суміш просіяне борошно з розпушувачем, посолити, вимішати тісто і залишити на 15 хв. З персиків очистити шкірку. Це можна зробити ножем, а можна бланшувати, зануривши на хвилину в киплячу, а потім у холодну воду. Видалити кісточки і порізати персики середніми шматочками. Вершковим маслом змастити форму для випікання і присипати панірувальними сухарями. Викласти на дно форми половину тіста. На тісто викласти персики, а зверху накрити рештою тіста і розрівняти. Випікати шарлотку у розігрітій до 180°С духовці 45-50 хв. Важливо в процесі випікання не відкривати духовку, інакше шарлотка осяде. Перевірити готовність можна дерев’яною паличкою. Готовий пиріг має охолонути на решітці. Прикрасити шарлотку з персиками цукровою пудрою або шматочками свіжих персиків. Подавати зі сметаною, вершками або медом.

Чізкейк із персиками

7Потрібно: для тіста – 250 г борошна, 125 г масла, 75 г цукру,  трохи солі; для начинки – 500 г персиків, 3 яйця, 750 г знежиреного кисломолочного сиру, 100 г масла, 200 г цукру, 200 г сметани, 4 ст. л. рому або коньяку, цедра 1 лимона, 75 г манної крупи, по одному пакетику ваніліну, розпушувача для тіста й ванільного пудингу, трохи солі.

Приготування: всі вказані інгредієнти для тіста перемішати, додати 2 ст. л. теплої води й замісити. Скачати тісто в кулю і покласти його в морозилку на 30 хв. Приготувати сирний крем. Відокремити білки від жовтків, масло збити з цукром і ваніліном. Додати ром, цедру лимона і жовтки. Окремо змішати манку, розпушувач для тіста й порошок для пудингу. Додати суміш у жовткову масу. Кисломолочний сир розтерти зі сметаною й акуратно додати у крем. Білки збити з дрібкою солі і ввести в сирний крем. Форму для запікання змастити маслом, розкачати тісто й викласти у форму, зробивши бортик. Персики очистити від шкірки й нарізати скибочками. Акуратно розкласти персики на тісто, зверху викласти сирний крем. Помістити чізкейк у розігріту духовку при температурі 180 градусів. Через 40 хв. накрити чізкейк фольгою й залишити у вимкненій духовці ще на 10 хв. Посипати чізкейк цукровою пудрою, охолодити й подати до столу.

Штрудель з персиками і грушами

8Потрібно: вершкове масло – 200 г, сир – 250 г, цукор – 100 г, борошно – 350 г, яйце, персики – 3-4 шт., груші – 3-4 шт., родзинки – 4 ст. л., лимонна кислота – 0,5 ч.л., цукрова пудра і прянощі (гвоздика, кориця, цедра) за смаком.

Приготування: сирне тісто необхідно приготувати за день до випікання штруделя. У глибокому посуді збивалкою або блендером змішати сир, масло і цукор, потім додати борошно і збити суміш до однорідної маси. Викласти тісто з посуду на стіл і обома руками добряче вимісити його. Розрізати готове тісто на 4 шматки і розкачати їх у коржі, обмотавши харчовою плівкою, які потім потрібно покласти на 24 год. в холодильник. Наступного дня викласти тісто з холодильника, дати йому трохи розм’якнути. Приготувати начинку. Дрібно порізати свіжі персики і груші, змішати їх з родзинками, заливши кип’яченою водою. Проварити фрукти 5-10 хв., щоб вони були м’якші. Злити воду через друшляк і додати у начинку прянощі й цукрову пудру. Тонко розкачати тісто, викласти на край коржа начинку, підкрутивши край, скрутити тугий рулет. Покласти штрудель на деко, застелене пекарським папером і змащене олією. Збити яєчний жовток, щоб покрити ним сирне тісто. Вмочити пензлик у яєчну бовтанку і змастити штрудель зверху і з боків – так утворюється золотава блискуча скоринка, що надає випічці естетичного вигляду. Випікати штрудель в попередньо розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів 30-40 хв. Готовність перевірити зубочисткою або сірником.

Варення з персиків: простий рецепт

9Потрібно: персики – 1 кг, цукор – 800 г, ваніль, паличка кориці, сік одного лимона.

Приготування: персики помити і розрізати на тонкі шматочки. Покласти їх у каструлю або миску, в якій буде варитися варення, засипати цукром, накрити рушником і залишити на ніч. Цукор розчиниться, а персики пустять сік. До ранку вони вже будуть плавати у власному соку. Помістити каструлю на вогонь, додати щіпку ваніліну, паличку кориці (або просто щіпку меленої кориці) і лимонний сік. Коли варення закипить, зменшити вогонь і варити ще 40 хв. Після цього можна розливати по банках, попередньо забравши звідти паличку кориці

Персиковий смузі з малиною

10Потрібно: персики – 3 шт., малина – жменя, апельсиновий сік – 50 мл.

Приготування: персики почистити, вийняти кісточки, порізати на шматочки та покласти в блендер. Туди ж покласти малину та влити апельсиновий сік. Збити все до утворення піни, налити в склянки і одразу пити.


 

Loading...
загрузка...

Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

// //-->