Стрічка новин

«Слава на небі і на землі мир, між людьми благовоління…»

Чудову цю звістку про любов і мир принесли Ангели в ніч Різдва Господа нашого Ісуса Христа. Тому кожного року ми урочисто святкуємо цей день і з великою радістю згадуємо пришестя в світ Сина Божого. Різдво Христове – це наша радість, наше життя і спасіння.

Вірою в Господа Ісуса Христа спасалися усі – і ті, що жили після Його пришестя, і ті, що жили до того, як Він прийшов у світ – вони чекали Його, вони сподівалися, що Він прийде і врятує їх від гріха і смерті.

Наближався час Різдва Христового. І, як буває вночі, коли згущується темрява, так перед пришестям Христа темрява  гріха ще  збільшилася. Не тільки люди забули істинного Бога, але здавалося і Сам Бог забув людей. Тоді мало хто шукав Бога, людство не знало, як треба жити06.  І коли людина гинула від моральної зіпсованості, вмираючи духовно раніше смерті тілесної, Сам Бог зійшов на землю, щоб «знайти і спасти загибле».  Господь не прийшов на землю як славетний цар або великий завойовник. Він не народився в багатому палаці, оточений слугами і воїнами. Син Божий увійшов у світ через бідний вертеп, куди заганяли худобу в холодні ночі. Пречиста Діва Марія Сама сповила Його і поклала в грубих яслах.

Господь Ісус Христос народився у Віфлеємі. Та далеко на сході древні мудреці-волхви побачили світло надзвичайної зірки і по ньому дізналися про народження Спасителя світу. Зірка привела їх до Того, Кого люди у знемозі чекали від початку світу. Вони побачили Того, до Кого прагнула кожна людська душа, яка шукає вічної правди. Поклонившись Божому Дитятку, волхви принесли Йому дари.

А в різдвяну ніч біля Віфлеєма пасли свою отару пастухи. Це були прості люди. Вони не мали мудрості , тому не могли зрозуміти, що означає поява нової зірки. У них не було скарбів, щоб принести коштовні дари. Зате в їх серцях зберігався більш цінний скарб – жива віра в Бога. Тому Господь удостоїв їх раніше всіх дізнатися про те, що в світ прийшов Син Божий. Вони теж бачили світло, І в цьому світлі вони почули слова Ангела: «Я  сповіщаю вам велику радість, що буде всім людям: бо народився вам сьогодні у місті Давидовому Спаситель, Котрий є Христос Господь» (Лк.2, 10-11). У цей час з’явилося багато Ангелів, які співали пісню: «Слава на небі Богові і на землі мир, між людьми благовоління» (Лк.2, 14).

Ангельське благовістя не можна розуміти як негайне встановлення на землі миру і благовоління без усяких зусиль з боку людини. Небесна звістка в день Різдва Христового має на меті насамперед мир внутрішній, тобто те душевне умиротворення, про яке говорив Ісус Христос на Тайній вечері: «Мир залишаю вам, мир Мій даю вам, не так, як світ дає, Я даю вам» (Ів.14, 27).

Тому нехай  щирою і гарячою буде наша щоденна молитва за спокій в усьому світі, нехай самовідданою і старанною буде наша праця для зміцнення Неньки-України, для щастя і добробуту народу, нехай благословенний Богом мир настане повсюди, щоб ніколи не плакали матері і діти, щоб нам єдиним серцем і єдиними устами складати славу Богові на небі, а ділами правди і братолюбства чинити мир на землі.

Смачної куті, дзвінкої коляди. Веселих Різдвяних Свят!
Щасливого, Богом благословенного Нового року!

о.Богдан ЗІНЧЕНКО

член Національної спілки журналістів України.

Loading...
загрузка...

Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

// //-->