Стрічка новин

Смачний День Святого Валентина

Хоч це свято прийшло до нас із-за кордону, але вже давно прижилося в Україні. Це ще один привід зізнатися в любові дорогим нам людям, а також влаштувати собі свято. Отож пропонуємо вам кулінарні ідеї до Дня закоханих!

Салат «Гранатове серце»

Потрібно: 1 куряча грудка, 80 г волоських горіхів, 180 г твердого сиру, 1 буряк, 1 гранат, 5 яєць, 200 г майонезу, сіль, перець за смаком.

Приготування: куряче філе відварити в підсоленій воді до готовності і нарізати дрібними кубиками. Цибулю нарізати півкільцями або кубиками та обсмажити на олії. Яйця відварити круто і натерти на крупній тертці. Сир натерти на крупній тертці. Буряк відварити до готовності, очистити і натерти на крупній тертці. Гранат розібрати на зерна. Тепер викласти салат шарами у вигляді серця (або використовуючи форму у вигляді серця), посипаючи за смаком сіллю і чорним перцем:1 шар – куряче філе, 2 – обсмажена цибуля, змастити або полити майонезом, 3 – яйця, трохи посолити, 4 – сир, 5 – волоські горіхи, полити  майонезом, 6 – буряк, майонез, 7 шар – зерна граната.

Салат з тунцем

Потрібно: 0,5 півлітрової банки маринованого перцю (бажано різних кольорів), 3 варені яйця, 1 цибулина, 1 банка консервованого тунця, 10 оливок, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, перець до смаку.

Приготування: яйця зварити на круто, охолодити і почистити. Розрізати на 4 частини. Цибулю порізати тонкими півкільцями. Оливки розрізати навпіл. Тунець розділити на шматочки. Маринований перець дістати з банки, дати стекти маринаду, порізати на шматочки приблизно 3х3 см. У широкий салатник викладати підготовлені інгредієнти шарами: шматочки перцю, порізані яйця, півкільця цибулі, зверху покласти шматочки тунця, оливки і полити все оливковою олією. Присипати дрібкою солі та перцю. Можна присипати посіченою свіжою зеленню або будь-якими сушеними травами на ваш смак.

Салат з авокадо і лососем

Потрібно: невеликий пучок руколи, один авокадо, 100 г філе копченого лосося, один червоний грейпфрут, сіль, бальзамічний або фруктовий оцет – за смаком, 2 ст. л. оливкової олії.

Приготування: замочити руколу в холодній воді, щоб прибрати гіркоту. Обсушити і скласти в салатницю. Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку, очистити від шкірки і нарізати часточками. Філе лосося нарізати смужками. Грейпфрут почистити, прибрати білі плівки і розрізати кожну часточку на 2-3 частини. Поверх руколи викласти шматочки авокадо, риби і грейпфрута. Посолити, скропити оливковою олією і оцтом.

Свинина у смарагдах

Потрібно: 400 г свинячої вирізки, 3 цибулини-шалот, 4 ківі, 100 мл апельсинового соку, сіль і перець – за смаком.

Приготування: нарізати свинячу вирізку шматками товщиною 1,5 см, натерти сіллю з перцем і залишити на 30 хв. Обсмажити нашатковану цибулю-шалот, додати ківі, нарізані кубиками, і тушкувати 15 хв. на слабкому вогні. Влити 100 мл апельсинового соку і збити блендером. Обсмажити медальйони до золотистої скоринки, полити фруктовим соусом, або, як варіант, можна протушкувати кілька хвилин медальйони в такому соусі.

Закусочний курячий рулет із мандаринами

Потрібно: 100 г волоських горіхів, 7 штук чорносливу, 4 курячі філе, 3 мандарини, перець чорний мелений, спеції і сіль – за смаком.

Приготування: з чорносливу вийняти кісточки, залити м’якоть окропом і залишити на годину-півтора для набухання. Мандарини очистити від плівок і шкірки, розділити на часточки. Сире куряче філе розрізати уздовж навпіл. Шматки викласти на дошку з харчовою плівкою внапуск, добре відбити, посолити і поперчити. Очищені волоські горіхи порубати гострим ножем або перемолоти в блендері. Половиною крихт посипати відбите м’ясо. На горіховий шар викласти чорнослив, цілий або нарізаний. Наступний шар – часточки мандаринів, горіхи. Нафаршироване філе скрутити в рулет, рівний і щільний. Кінці плівки туго затягнути, щоб вона не розгорнулася під час приготування. Перекласти рулет в пароварку або в друшляк на каструлі з помірно киплячою водою. Накрити кришкою, варити ще 35-40 хв. Готову закуску вийняти, остудити, видалити плівку. Курячий рулет з мандаринами нарізати навскоси скибочками завтовшки 1,5 см.

Ароматне печене м’ясо

Рецепт чудової м’ясної печені. Якщо хочете, щоб запечене м’ясо було соковитим, перед запіканням можна обсмажити шматок з усіх боків на розпеченій сковороді. Це «запакує» м’ясо шкірочкою – і сік із нього під час випікання не витікатиме.

Потрібно: 600 г свинини, 100 мл соєвого соусу, 1 ст. л. зернистої гірчиці (за бажанням), 3 ст. л. цукру, 1 цибулина, 2 зуб. часнику, 1 ч. л. меленого імбиру, 4 ст. л. насіння кунжуту, 2 ст. л. олії.

Приготування: змішати усі спеції, подрібнену цибулю і часник, соєвий соус і гірчицю, олію. Обмастити маринадом м’ясо з усіх боків. Поставити у холодильник на ніч. Викласти на змащене деко, випікати 50–60 хв. за температури 190 градусів. Тим часом довести до кипіння юшку, в якій маринувалося м’ясо, і проварити 5 хв., процідити, подавати до готового м’яса.

Торт «Червоний оксамит»

Потрібно: для бісквіта – 4 яйця, 100 г цукру, 60 г борошна, 20 г крохмалю, 30 г какао, 30 г розтопленого масла, 1 ч. л. червоного харчового барвника. Для крему: 300 мл вершків для збивання (від 33%), 2 ст. л. цукру. Для прикрашання: 100 г білого шоколаду, 100 г малини.

Приготування: приготувати форму 20-23 см і розігріти духовку до 200 градусів. Збити жовтки з 50 г цукру в пишний крем. Потім — білки до піни, додаючи поступово цукор, що залишився. Обидві маси змішати. Всипати просіяні разом борошно, крохмаль і какао. Перемішати від краю до середини. Додати не гарячі масло і барвник, перемішати. Вилити у форму, попередньо змащену маслом і посипану борошном. Випікати 25 хв., перевіряючи паличкою. Охолоджувати 5 хв. у формі, а потім на решітці. Дати вистоятися не менше 8 годин, після розрізати навпіл. Збити вершки, додати цукор, перемішати і перекласти торт. Накрити другою частиною і обмазати вершками повністю. Посипати тертим шоколадом і прикрасити ягодами.

Пиріг із сердечками

Потрібно: 200 г варення, 2 яйця, 200 г вершкового масла, 300 г борошна, 1 скл. цукру, 10 г ванільного цукру, 0,5 ч. л. меленої кориці, 1 ч. л. розпушувача для тіста, щіпка солі.

Приготування: розтале вершкове масло змішати з просіяним борошном, розпушувачем, цукром і сіллю і подрібнити блендером або руками в крихту. Додати яйця, ванільний цукор, корицю і замісити м’яке тісто. Розділити його на дві нерівні частини, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 20 хв. Потім із більшого шматка тіста розкачати корж, помістити його на застелене пергаментом деко і сформувати бортики. Викласти на тісто варення (воно не має бути рідким) і акуратно розрівняти його по всій поверхні коржа. Менший шматок тіста розкачати у тонкий корж. Формочками видавити сердечка, а ножем нарізати смужки. Викласти смужки на пиріг поверх варення і прикрасити сердечками. Відправити пиріг із варенням у розігріту до 200°С духовку і випікати приблизно 25-30 хв. до рум’яного кольору.

Фруктовий салат

Цей рецепт – просто вітамінна бомба. Яскравий і насичений смак, справжня насолода з користю. Щоб салат виглядав ефектніше, його можна подати у шкірочках від грейпфрута. Для цього у плоду потрібно на 3 сантиметри зрізати верхівку, а м’якоть обережно вийняти ложкою.

Потрібно: 1 грейпфрут, 1 яблуко, 1 банан, 2 ківі, 50 г родзинок, 1,5 ст. л. меду, 2 ст. л. лікеру, 1 ст. л. лимонного соку, зелень м’яти.

Приготування: родзинки залити окропом і лишити на 5 хв., потім воду злити. Яблуко, банан, ківі і м’якоть грейпфрута порізати кубиками, з’єднати, додати родзинки, перемішати. Лимонний сік з’єднати з медом і лікером, перемішати, полити фрукти. Прикрасити листочками м’яти.

Глінтвейн

Потрібно: 6–7 бутонів гвоздики, 1/8 мускатного горіха, 4–5 горошин запашного перцю, 1 паличка кориці, половина апельсина, півсклянки води, 750 мл напівсолодкого червоного вина.

Приготування: спеції і порізаний кубиками апельсин залити водою і довести до кипіння. Кип’ятити 2–3 хв, зняти з вогню і настоювати 15 хв. під кришкою. Відтак додати пляшку вина, сильно підігріти, але не кип’ятити. Налити в келихи для глінтвейну. Подавати напій гарячим.

Loading...

Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

// //-->