Які продукти найбільше фальсифікують?

Які продукти найбільше фальсифікують?

Найпоширеніші фальсифікати в Україні – молокопродукти і м’ясні вироби. Таку думку висловила керівник відділу тестування пестицидів НДЦ НСЕ «ТЕСТ» Ніна Кільдій, повідомляє «ГолосUA». «Найпоширеніший фальсифікат – це підміна основної сировини в «молочці» – молоко намагаються замінити рослинними жирами, і в ковбасі, де намагаються замінити м’ясо. Плюс те, що стосується барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, консервантів. Вони зустрічаються в абсолютно різних продуктах харчування», – зазначила експерт. За її словами, значна проблема – наявність харчових добавок. Часто трапляється, що на етикетці заявлений один консервант, а насправді їх два. Наприклад, у томатних пастах часто виявляють і консерванти, і барвники, всупереч вказівці «натуральний продукт». У майонезі ж може бути різний вміст яєць.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *