Їдальня Верховної Ради щоранку починає роботу з прийому санепідслужби. Лікарі беруть проби на аналіз з усієї їжі для народних обранців, а страви затверджують на кулінарній раді.
«У Раду потрапляють тільки ідеальні продукти. Наприклад, котлети у нас справжні, м’ясні, а не з булкою. Кожна страва затверджується на кулінарній раді. Технологи розписують, скільки і яких продуктів потрібно класти на блюдо. Якщо в кожній тарілці борщу має бути 25 грамів м’яса і 20 грамів сметани, то так і буде», – розповіла начальник відділу кадрів ДП «Їдальня» Раїса Лисенко, передають “Вести”.
Працівники буфету вивчили смаки нардепів. Найбільшим ласуном вважається опозиціонер В’ячеслав Кириленко, який часто замовляє десерти – збиті вершки з шоколадом. «Свободівці» ж налягають на овочі.
Апарат парламенту надав дані про те, що їдять і п’ють нардепи, а також у якій кількості.
Так, у місяць депутати випивають 300 літрів горілки, 14 літрів коньяку, 7 літрів вина і 3 літри шампанського.
З’їдають народні обранці 600 буханців хліба, 6 000 штук яєць та 1300 кг м’яса.
За порцію борщу депутати платять 10,86 грн., за бутерброд з ікрою 14,80 грн., а за салат зі свіжих овочів – 6,50 грн.
нічого собі “народні обранці”