Тернополян запрошують на «Галицьку дефіляду»

Тернополян запрошують на «Галицьку дефіляду»

Фестивальний сезон на Тернопільщині завершать незвичайним, цікавим і смачним дійством –  першим гастрономічним фестивалем «Галицька дефіляда» та ярмаркою здорової їжі, який відбудеться 26-27 жовтня на Театральному майдані.

13102013-13

Проведення гастрономічних фестивалів – традиція відома у цілому світі. Щорічно вони проходять у Німеччині, Франції, Іспанії, Італі, Чехії та інших країнах. У жовтні таке дійство вперше спробують провести в Тернополі. Учасниками дефіляди стануть десять самобутніх ресторанів та закладів громадського харчування нашого міста.

Під час гастрономічного фестивалю можна буде скуштувати традиційні страви галицької кухні та органічну їжу, послухати українські пісні.

Цікаву програму придумали для дітей – на них чекають ігри та забави, а ще майстер-клас з випікання хліба.

У суботу власники ресторанів самі обіцяють обслуговувати своїх клієнтів, а у неділю разом готуватимуть старовинну галицьку страву «капуста засипана», якою пригощатимуть безкоштовно всіх охочих.

– Фестивальне меню буде складатися з двох страв, – розповідає ресторатор Ігор Парій. – Кожен заклад готуватиме рідку страву та вареники з різними начинками. Важливо, що у кожного ресторану це буде щось інше і в жодному разі не повторюватиметься.

Розважатимуть публіку місцеві гурти та фолькльорні колективи з Тернопільщини. Також в рамках свята  відбудеться конкурс на краще оформлення ресторану, змагання з перетягування каната, фаєр-шоу та виступ етнічних барабанів.

Тож, наприкінці жовтня на тернополян чекає справжнє кулінарне свято. Вони зможуть продегустувати  різні види юшок, капусняк, борщ, рубці розсіл та вареники з сиром картоплею, лівером, гречкою, грибами, вишнями та чорницею. Господарі тернопільських ресторацій запевняють, що буде смачно і цікаво.

Юля ТИМКІВ

 






Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *