У Настасові Тернопільського району відбулися «Веселі канікули з Богом» (ФОТО)

У же декілька років поспіль, що літа , стало доброю традицією при парафії Христового Вознесіння, що у селі Настасові Тернопільського району , проводити «Веселі канікули з Богом». Цей рік не став винятком. Цьогорічний табір зібрав більше 80 дітей не лише з Настасова, а й з сусідніх сіл, зокрема з Мар’янівки та Йосипівки Про це повідомила на сайті Тернопільсько-Зборівської архиєпарїії УГКЦ Юля Галайко.

4 3

Веселі канікули – це не просто розважальний табір для дітей. Це табір, який дає можливість розповісти дітям про Бога, донести важливі християнські істини, показати, що насправді християнин – це щось більше , ніж сукупність правильних рис, це людина, яка вміє радіти у Бозі.

У продовж тижня «Веселих канікул з Богом» аніматори намагалися допомогти дітям зрозуміти, що можна весело і корисно провести час не лише перед екраном комп’ютера, а й будучи в контакті з друзями, батьками, церквою, Богом та святими.

5Цього року дитячий відпочинок був присвячений темі «Милосердні, як Отець» – з нагоди Ювілейного року Божого Милосердя.

Кожен день у таборі розпочинався ранішньою молитвою – Божественною Літургією, під час якої усі вірні мали змогу приступити до Святих Тайн Сповіді й Причастя. Тайну Сповіді уділяв о. Іван Зозуля, який брав активну участь у роботі табору.  Св. Літургію очолював духовний провідник табору о. Роман Габрилей. Саме він розповідав дітям про Бога, з яким ми, можемо зустрічатися на кожній Літургії, довіряти йому і приймати до серця у Пресвятій  Євхаристії.

Учасники табору, об’єднані у три дружні команди, з допомогою духівника й талановитих аніматорів вивчали діла милосердя та вчилися їх впроваджувати у своє життя, дізнавались більше про духовне значення Святого Ювілейного року Божого   Милосердя.

Т абор ове життя бу ло наповнене цікавими подіями. Щодня діти танцювали енергійні банси та співали пісні на прославу Бога. П ерегляда ли повчальні художні та мультиплікаційні фільми, а цікава катехизація  дозволяла дітям краще пізнавати Бога, допомагала робити перші кроки у пізнанні віри.

На майстер-класах діти самостійно виготовляли чудові вироби. Саме так вони проявили своє вміння працювати в єдиній дружній команді, де завжди панує злагода. У такій же тісній співпраці змагалася дітвора під час естафет, ігор та квестів. Спільною доброю справою став збір корків на протези воїнам АТО.

Швидко пролетіли дні, проведені у таборі. Впродовж цього часу учасники намагалися будувати «живу церкву», церкву дітей та молоді, які є запорукою майбутнього. Усміхнені обличчя дітей, задоволені батьки, втомлені, але безмежно раді аніматори, – їхня праця не була даремною. Учасники табору стали великою дружньою сім’єю, і коли прийшов час прощатися на очах можна було помітити сльози.

Закінчився табір урочистим концертом з представленням кожної команди. Після завершення урочистостей відбулася українська дискотека, під час якої діти мали змогу поласувати солодощами, поділитися позитивними емоціями. Тижневий табір щасливо закінчився, та залишив відчуття, що Бог завжди відкритий для кожного і радий прийняти нас у себе в гостях.


 




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *