Як Куба подолала «голодну» кризу

Як Куба подолала «голодну» кризу

Після розпаду СРСР Куба опинилася на межі голоду, але кризу країні вдалося подолати завдяки так званим міським фермам. Наприклад, міська органічна ферма неподалік Гавани забезпечує провіантом столицю Куби на 90 відсотків. Узагалі, ферми, на яких вирощують органічні овочі та фрукти, стали основою сільського господарства острова, повідомляє «Телеканал новин 24». Після революції у 1950-х більше половини продуктів країна завозила з Радянського Союзу. Коли ж СРСР розпався, Куба опинилася на межі голоду. Кризу поглиблювало торговельне ембарго з боку США. Тоді влада почала заохочувати людей працювати на невеликих господарствах. Ферми забезпечують кубинців їжею і робочими місцями. Від хімічних добрив і пестицидів відмовилися, бо на це просто не було коштів. Органічне сільське господарство успішно розвивається уже 25 років. Попри це, Куба і далі залежить від імпорту продуктів. Однак, за словами фермерів, саме за такими органічними підприємствами майбутнє.


 




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *