“Золотий” борщ: В Україні дорожчає основне блюдо (ІНФОГРАФІКА)

“Золотий” борщ: В Україні дорожчає основне блюдо (ІНФОГРАФІКА)

У квітні 2016 року середня вартість каструлі українського борщу з м’ясом об’ємом 3,5 – 4 літри становила 74,82 грн, без м’яса – 22,62 грн. Про це свідчать результати розрахунків Економічного дискусійного клубу. Так, в порівнянні з березнем борщ з м’ясом подорожчав на 0,7%, борщ без м’яса – на 2,4%. 

Подорожчання в основному відбулося за рахунок зростання вартості буряка, яка протягом місяця зросла в ціні більш ніж на 15%.

b951f733e9a83068e396c0c040d30a73

З початку 2016 року вартість борщу з м’ясом виросла на 1,2%, без м’яса – на 3,9%.

У порівнянні з квітнем 2015 року борщ з м’ясом подорожчав на 11,8%, без м’яса – на 32%.

67fd3510694efd80072c81a452f2ab24

За матеріалами Сьогодні

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *