Це натуральний лікарський засіб із мінімумом протипоказань. Його можна застосовувати жінкам при циститі навіть тривалими курсами. Основна перевага чаю з шипшини, рецепт якого ми підготували, – у його м’якій, але ефективній антибактеріальній дії. Засіб бореться тільки з патогенною мікрофлорою, не впливаючи на корисні бактерії. Цілющі властивості цього засобу визнає й офіційна медицина.
Чай із шипшини при циститі сприяє активізації виведення сечі, що важливо для лікування захворювання. А високий вміст вітамінів, особливо вітаміну С, мікроелементів, дубильних речовин дозволяє зміцнити захисні функції організму.
Щоб правильно заварити чай з ягід шипшини, не варто використовувати окріп: вода повинна схолонути до 85–90 градусів. Це сприяє максимальному збереженню користі плодів.
Отож, потрібні висушені плоди шипшини – 1 ст. л. та висушена трава м’яти – 1 ч. л. А також вода – 0,5 л. Ягоди шипшини слід подрібнити і змішати з м’ятою. Воду окремо довести до кипіння й дати охолонути на 10–15 градусів. Залити шипшину і м’яту водою й залишити на 30–40 хвилин настоюватися. Відцідити. У період загострення пити по 150 мл напою 4 рази на день.
Вживання напою сприяє знищенню патогенної мікрофлори, має сечогінний ефект і зменшує біль, прискорює одужання за рахунок підвищення імунітету. Дозволяє швидко полегшити стан при гострому захворюванні. Попереджає рецидиви у разі профілактичного вживання при хронічному циститі.