Як запекти м’ясо з хрусткою скоринкою: 3 перевірених способи

Як запекти м’ясо з хрусткою скоринкою: 3 перевірених способи

Хрустка скоринка на запеченому м’ясі — мрія багатьох господинь. Адже аби отримати приємний смачний хрускіт, потрібно дуже уважно стежити за стравою, поки вона готується у духовці. Нерідко м’ясо стає сухуватим та навіть підгорає з одного боку. 

Ми вирішили поділитися 3 способами приготувати смачну м’ясну страву до столу.

Надсучасна духова шафа

Це, мабуть, найпростіший спосіб смачно приготувати м’ясо. Якщо маєте можливість, придивіться до нових духових шаф, які зараз продаються у магазинах. 

Сучасна електрична духовка середнього цінового сегмента має спеціальну опцію приготування з парою, що дозволяє не пересушувати страву та отримати хрустку скоринку. Такими є представлені на сайті Eldorado шафи бренду Electrolux з технологією SteamCrisp. Приготування у таких духовках дозволяє отримати соковиту середину та смачну корочку, що хрустить. 

Секрет у коливанні температур

Розігрійте духовку до 210-230°. Поставте м’ясо на 10-30 хвилин в залежності від розмірів шматка. За цей час воно добре підрум’яниться. Потім потрібно знизити температуру до звичайної, щоб витримати страву до готовності.

Дайте м’ясу відпочити

Коли м’ясо практично готове, не поспішайте подавати його до столу. Нехай воно відпочине й доготується! Коштом залишкового тепла шматок добирає ще 4-8° жару, а сік всередині рівномірно розподіляється. Температура м’яса вирівняється по всій товщині шматка. Можна залишити його у вимкненій духовці з відкритими дверцятами. 

Другий варіант — дістати м’ясо з духовки й нещільно накрити його зім’ятою фольгою. Залежно від ваги страва має відпочити 10-30 хвилин.

Що приготувати на Новий рік

Свинина з горіхами

Для приготування м’яса за цим рецептом знадобляться варочна поверхня https://eldorado.ua/plate_and_the-surface/c1039063/ і духова шафа. Беремо шматок свинини вагою близько 1 кг. Натираємо його сіллю, перцем та сушеним часником. Далі цілий шматок обсмажуємо на сковороді до рум’яної скоринки протягом 2-3 хвилин з усіх боків. 

Смажений шматок щедро посипаємо подрібненими волоськими горіхами, кладемо у форму та одразу відправляємо у духовку на 100 хвилин за температури 180°. Не забуваємо про нашу пораду стосовно коливання температури. Через 40 хвилин приготування її можна знизити до 150-160°, щоб не пригоріли горіхи та утворилася скоринка.

Буженина “Новорічна”

Спочатку приготуйте маринад для м’яса: з’єднайте масло, гірчицю, сіль, перець, прованські трави, часник. Натріть шматок свинини рівномірно з усіх боків ароматною сумішшю. Загорніть його в фольгу та поставте у холодильник на 4-5 годин. Після щільно оберніть фольгою у кілька шарів та відправте в духовку на 3 години за температури 180°. Щоб утворилася скоринка, за 30 хвилин до кінця приготування відкрийте фольгу зверху і м’ясо стане рум’яним. Перед тим як подавати буженину до столу вона має простояти ще 12 годин у холоді. Смачного!

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *