Більшість українських супермаркетів, які пропонують готові страви, не дотримуються елементарних правил санітарії. Про це заявив виконавчий директор Спілки споживачів Максим Несміянов, пише «Оглядач». За його словами, часто нехтують термінами зберігання салатів. «Приміром, за санітарними нормами салат «Шуба» може зберігатися 12-16 годин. Деякі мережі ставлять 48 годин. Чому? Відповідають: так вирішили», – сказав Несміянов. І додав, це діється через те, що держава самоусунулася з ринку. Всі роблять, що хочуть. До слова, киянка потрапила до лікарні після перекусу в одному з супермаркетів. На лікування вже витратила у 50 разів більше, ніж на страву. Але довести, що вона постраждала, навіть за наявності чеків не може.