Не відмовляйте собі в горнятку ароматного какао

Не відмовляйте собі в горнятку ароматного какао


Вживання какао може запобігти деяким хворобам, а також сприятливо позначається на зовнішності. Але є деякі особливості, про які варто знати поціновувачам цього напою
В основі напою какао – порошок із подрібнених бобів, із яких видалили жир. Проте цей порошок і сам напій є досить поживними.
У бобах какао містяться вітаміни: А, Е, Н, В1, В2, В6 і мікроелементи: калій, магній, фосфор, кобальт, молібден, марганець, аргінін, кислоти Омега-3 і Омега-6. Після перероблення бобів саме в порошку залишаються найкорисніші речовини.
Какао містить поліфеноли, які покращують кровотік, знижують артеріальний тиск, зменшують запалення внутрішніх органів.
Флавоноїди, що містяться в какао, запобігають виникненню інсульту і тромбозу, маючи кроворозріджувальний ефект. Ці речовини також позитивно впливають на функціонування головного мозку, зміцнюють пам’ять.
Вміст епікатехіну в какао знижує ризик розвитку діабету, інфаркту і виразки шлунка.
Какао – гарний антидепресант. Завдяки вмісту в напої триптофану і кофеїну людина відчуває прилив бадьорості, нормалізується емоційний фон. Какао сприяє виробленню фенілетіламіну – речовини, що виділяється під час закоханості. Антиоксиданти, на які багате какао, сприятливо впливають на зовнішність: шкіру, волосся, нігті.
Потенційну шкоду можуть таїти в собі хімікати, якими обробляють плантації какао. Пестициди можуть відкладатися в плодах і, відповідно, потрапляти в порошок і напій.
Какао не варто пити літрами, оскільки це дуже калорійний продукт. Енергетична цінність 100 мл напою, звареного на молоці, становить приблизно 102 ккал. У чашці ж щонайменше 250 мл. Тому однієї порції какао на день достатньо. Зменшити кількість калорій можна, приготувавши напій на воді. Його енергетична цінність становитиме приблизно 70–80 ккал.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *