Червоні овочі, ягоди, какао і часник врятують шкіру від старіння
Ранні зморшки, сухість шкіри, алергічний висип – результат фотостаріння, тобто всі ці неприємності ми отримуємо через вплив на шкіру ультрафіолетових променів. Зберегти молодість і захиститися від шкідливого ультрафіолету допоможуть деякі харчові добавки і продукти, ефективність яких в боротьбі з фотостарінням довели дослідники.
Вчені відзначають, що в цілях профілактики фотостаріння найбільш ефективні добавки з колагеном, функціональні масла, тобто оброблене масло, яке не містить трансжирів, вітаміни, особливо С і Е, лікопін, β-каротин і пробіотики. Пробіотики – це препарати, в яких містяться корисні бактерії в висушеному або розчиненому вигляді. То в яких продуктах шукати речовини, які збережуть молодість шкіри?
Лікопін і β-каротин у великій кількості міститься в овочах і фруктах червоного і оранжевого кольору: томатах, гранатах, ягодах, кавуні, болгарському перці, моркві. До речі, для кращого засвоєння β-каротину рекомендується його поєднувати з жирами. Тобто коли готуєте, наприклад, моркву, додайте трохи олії або вершкового масла.
А ще вчені відзначають в якості потужних захисників проти фотостаріння шкіри какао-боби і часник. Тому чашка кави або какао не тільки допоможе підбадьоритися, а й зробить шкіру більш стійкою до впливу ультрафіолету. А часник і так продукт “пікантний”, але людям із захворюваннями органів травлення з ним варто бути обережнішими. Тому в таких випадках більше підійдуть харчові добавки з часником.
А ще важливо не забувати підтримувати емоційне здоров’я і створювати гарний настрій собі і рідним.