Нарешті розпочався сезон кавунів, і це – чудово, оскільки ці солодкі та соковиті ягоди не тільки втамовують спрагу, але й приносять величезну користь для здоров’я.
- Кавун є одним з найкращих джерел лікопіну – речовини, яка забезпечує таким продуктам, як кавун, помідори, гуава, шипшина, суниця і грейпфрут, рожево-червоний відтінок. Численні дослідження показують, що споживання лікопіну знижує ризик розвитку раку простати і раку молочної залози.
- Згідно з дослідженням учених з Техаського університету в Остіні, кавун стимулює кровоносні судини і підвищує лібідо.
- Лікопін, який міститься в кавуні, також зменшує ризик захворювань серця, атеросклерозу і підвищеного кров’яного тиску.
- У кавунах міститься амінокислота цитрулін, з якої утворюється аргінін, що запобігає накопиченню жиру в клітинах.
- Коли при вживанні кавуна цитрулін перетворюється на аргінін, в організмі людини синтезується оксид азоту. Це запобігає нападам стенокардії, підвищенню тиску і ризику серцевих захворювань.
- До складу кавуна входять флавоноїди, каротиноїди та тритерпеноїди, які мають потужні антиоксидантні властивості, запобігають хворобам і уповільнюють процес старіння.
- У кавуні міститься багато глутатіону, який є важливою поживною речовиною, необхідною для підтримання здоров’я печінки.
- Кавун має високий вміст бета-каротину, який необхідний для здорової шкіри, і вітаміну С, який підвищує імунітет.
- Кавун очищує організм, виводить токсичні речовини.
- Кавун на 92% складається з води, що зволожує клітини і запобігає зневодненню організму.
- Завдяки великій кількості антиоксидантів та інших поживних речовин кавун чинить на організм протизапальну дію, бореться з десятками серйозних хронічних захворювань, починаючи від артриту та закінчуючи раком.