Клафуті з черешнею
Потрібно: 2 склянки свіжої черешні без кісточок, 2 столові ложки пластівців мигдалю, 3 яйця, ¾ склянки цукру, 1 столова ложка коричневого цукру, ½ склянки борошна, 1/8 чайної ложки солі, 1 склянка молока, 2 чайні ложки амаретто або мигдалевий екстракт, 1/2 чайної ложки ванільного екстракту, цукрова пудра для посипання, вершкове масло для змащування форми.
Приготування: клафуті – традиційний літній пиріг, який роблять з рідкого тіста, схожого на тісто для млинців. Фрукти у клафуті можуть бути будь-які, але вишня чи черешня – це класика. Насамперед змастіть маслом форму для випічки, присипте її борошном, посипте мигдалем і викладіть на дно черешні. Увімкніть духовку прогріватися до 180°C. Збийте яйця з цукром. Додайте сіль та вмішайте борошно. Додайте молоко, екстракт мигдалю або амаретто, екстракт ванілі. Збийте до отримання однорідної маси. Залийте тістом черешні. Поставте в прогріту до 180°C духовку й випікайте 35-45 хвилин, до рум’янцю. Спробуйте на готовність зубочисткою: вона має виходити з тіста сухою. При цьому середина пирога не повинна бути зовсім твердою, вона може тремтіти, як желе. Щоб поверхня пирога не пригоріла під час випікання, накрийте його фольгою. Дайте пирогові охолонути, посипте цукровою пудрою і подавайте.
Десерт без випічки «Чорний ліс»
Потрібно: вишні свіжі без кісточки – 400 г, сир м’який – 270 г, вершки 20% – 125 мл, печиво шоколадне – 150 г, чорний шоколад – 30 г, цукор – 50 г, ванільний цукор – за смаком, будь-який алкоголь (коньяк, ром, віскі) – за смаком.
Приготування: насамперед до м’якого, жирного, сиру додайте трохи цукрової пудри і збийте все в блендері. Далі додайте вершки і ще раз збийте все до утворення пишної маси без грудочок. Вишні без кісточки відправте в сотейник з товстим дном, насипте туди ж цукор, ванільний цукор і трохи алкоголю. Алкоголь додавайте в тому випадку, якщо десерт готуєте тільки для дорослих. Помістіть сотейник на вогонь і доведіть усе до кипіння. Варіть хвилин 10, постійно помішуючи, щоб вишні не пригоріли. Готовий сироп зніміть з вогню і охолодіть. Печиво перекладіть у пакет і подрібніть качалкою. На дно креманок покладіть шматочки печива, заливайте зверху остиглим сиропом, не забудьте викласти вишеньки. Зверху на вишні викладіть вершково-сирну масу і знову печиво. Так чергуйте, поки всі інгредієнти не закінчаться. Зверху прикрасьте сирним кремом і кількома вишнями. Готовий десерт відправте на 1-2 години в холодильник.
Вишневий пиріг на пісочному тісті
Потрібно: вишні – 400 г, вершкове масло – 120 г, борошно – 220 г, цукор – 100 г, оцет – 1 ч. л., сода – 0,5 ч. л.
Приготування: холодне масло наріжте шматочками, додайте цукор, борошно, соду, гашену оцтом. Вимісіть тісто руками або за допомогою кухонного комбайна до консистенції дрібної крихти. Роз’ємну форму застеліть пергаментом, на дно всипте половину крихти, розрівняйте і трохи утрамбуйте. Зверху на тісто викладіть попередньо промиті і висушені вишні, а зверху висипте частину крихти, що залишилася. Випікайте вишневий пиріг в попередньо прогрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Десерт “Гаряча черешня”
Потрібно: топлене масло – 60 г, черешні – 500 г, мюслі (вівсяні пластівці) – 200 г, цукор – 0,5 склянки.
Приготування: черешні добре промийте, видаліть кісточки. Ягоди обережно викладіть у вогнетривку форму для випікання, посипте цукром і дайте пустити сік. У невеликій мисці ретельно перемішайте мюслі або пластівці і розтоплене масло. Викладіть масу поверх черешень. Запікайте 15-20 хвилин при температурі 190 ° С. 6. Десерт подавайте гарячим.
Вишневий кекс – смачна випічка за годину
Потрібно: 0,5 склянки молока, 3,5 склянки борошна, 1,5 склянки коричневого цукру, третина чашки м’якого вершкового масла, 2 склянки вишень без кісточки, 0,5 склянки вишневого соку, 2 яйця, 2 чайних ложки пекарської соди, половина чайної ложки солі, півчашки очищених подрібнених горіхів.
Приготування: за допомогою блендера зробіть тісто – перемішайте борошно, коричневий цукор, молоко, вишневий сік, масло, яйця, соду та сіль. В кінці додайте горіхи і вишні. Форму або форми для запікання (тісто можна розділити на кілька кексів) змастіть маслом і викладіть тісто. Духовку нагрійте до 170 градусів і поставте вишневий кекс в духовку на 45 хвилин. Дістаньте з духовки, остудіть. Помістіть кекс в пластиковий пакет для харчових продуктів і поставте його на ніч в холодильник. Зранку вишневий кекс можна подавати на стіл.
Панакота з черешнею: актуальний літній десерт
Потрібно: для вершкового желе: вершки – 200 мл, порошковий желатин – 15 г, вода – 1-2 ст. л., цукор – 4 ст. л.
Для верхнього шару: черешні – 100 г, цукор – 2 ст. л., вода – 1 ст. л.
Приготування: замочіть желатин в невеликій кількості холодної кип’яченої води і дайте йому набрякнути. Налийте вершки в сотейник і поставте на середній вогонь, додайте цукор і розмішайте. Желатин відіжміть і додайте до гарячих вершків, після чого розмішайте. Розлийте вершкову суміш по формочках. Остудіть до кімнатної температури, приберіть у холодильник і дайте десерту застигнути. Помийте черешні і видаліть кісточки. Складіть ягоди в сотейник, додайте воду, цукор і готуйте, помішуючи, близько 5 хвилин. За допомогою блендера зробіть пюре з ягід і дайте йому охолонути. Викладіть черешневе пюре зверху на желе. Поверніть в холодильник і дайте охолонути. Перед подачею прикрасьте свіжими ягодами.
Найсмачніший брауні з вишнею
Потрібно: 200 г шоколаду, 100 г вершкового масла, 20 г какао-порошку, цукор, 3 яйця, 100 г борошна, 300 г вишень без кісточок.
Приготування: шоколад з маслом розтопіть. Додайте цукор і какао, добре перемішайте. Додайте яйця, потім вишні, знову перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Форму для випікання змастіть маслом, викладіть тісто. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.
Черешневий коктейль
Потрібно: 100 грамів морозива, 100 мл молока, 100 грамів очищених черешень.
Приготування: всі інгредієнти збийте блендером, подавайте у високому бокалі, прикрасивши за своїм смаком.
Смузі з черешень
Потрібно: 100 грамів черешень без кісточок, 1 середнє яблуко, 1 банан, 30 грамів подрібненого мигдалю і кілька дрібно нарізаних листочків свіжої м’яти.
Приготування: ягоди й фрукти збийте за допомогою блендера. В отриману суміш додайте мигдаль і м’яту. Черешнево-мигдальний смузі подавайте охолодженим.
Лимонад з черешнею
Потрібно: черешні – 0,5 кг, лимон – 1 шт., м’ята – 3 гілочки, цукор – 0,1 кг, вода – 1 л, газована вода – 1 л, кубики льоду.
Приготування: ягоди очистіть від кісточок. Закип’ятіть 1 л води, додайте цукор і черешні, варіть протягом 2 хвилин, потім остудіть до кімнатної температури. Лимон наріжте шматочками, подрібніть м’яту. Змішайте всі інгредієнти, додайте черешневу воду з цукром і газовану воду. Охолодіть лимонад і подавайте з кубиками льоду.