Жовта… малина корисніша для алергіків і солодша

Жовта… малина корисніша для алергіків і солодша

Ви, напевно, вже знайомі з цією ягодою. Однак, чи знаєте ви, чим вона відрізняється від червоної, крім кольору ягід?

Виявляється, у жовтої малини безліч незаперечних гідностей. Насамперед, її ягоди – цінний дієтичний продукт. У порівнянні зі звичайною малиною, до якої ми всі звикли, у жовтоплідній набагато менше антоцианів (натуральних барвників). Тому лікарі рекомендують саме такі ягоди вживати людям, схильним до алергії.

У жовтих плодах більш гармонійна комбінація цукрів і кислот, ніж у червоних, тому вони мають ніжний, приємний, солодкий смак. З жовтоплідних сортів малини виходять чудові ароматні, бурштинового або абрикосового кольору домашні заготовки – варення, джем, компот і сік. Але для заморозок і виноробства її краще не використовувати.

І ще – жовтоплідна малина краще, ніж червона переносить низьку температуру повітря. А різночасність дозрівання ягід забезпечує їхнє тривале надходження на наш стіл. До того ж селекціонери створили сорти жовтоплідної малини різних строків дозрівання.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *