За два місяці жителі Тернопільщини віддали шахраям 28 мільйонів гривень

За два місяці жителі Тернопільщини віддали шахраям 28 мільйонів гривень

За вересень мешканці Тернопільщини, яких ошукали зловмисники, втратили 19 мільйонів гривень, за жовтень – 9 мільйонів. Про це повідомили у поліції Тернопільської області.

Поліцейські розповіли на пресконференції про найпоширеніші види шахрайств в області та дали поради, як їх уникнути

Пресконференція на тему: «Нові та найпоширеніші види шахрайств: як не стати їх жертвою» відбулася у четвер, 9 листопада, у Тернопільському прес-клубі.

Щодня до співробітників поліції надходять десятки повідомлень від жителів області про вчинення щодо них шахрайств. Схеми різні, як і суми збитків. До прикладу, за вересень мешканці Тернопільщини, яких ошукали шахраї, втратили 19 мільйонів гривень, за жовтень – 9 мільйонів.

Одне із нових шахрайств – це пропозиція додаткового підробітку в Інтернеті.

«Зловмисники пропонують різну роботу: від перегляду відео в Instagram, Tiktok до працевлаштування у великих компаніях. Люди спокушаються на легкий заробіток та втрачають свої кошти», – зауважив старший інспектор з особливих доручень кіберполіції Роман Свірський.

Ще одна поширена схема обману – інвестування в різні компанії. Лиходії пропонують людям вкласти гроші з метою отримання прибутку. Через інвестування в фейкову брокерську компанію тернополянка втратила майже п’ять з половиною мільйонів гривень.

Про різні види шахарйств в інтернеті детально розповіла спеціалістка з налаштування таргетованої реклами Ольга Весна. Взлом сторінки, фейкові виплати від держави, сумнівні посилання – перелік можна продовжувати довго. Люди потерпають через свою надмірну довірливість та необізнаність.

Поліцейські закликають жителів області бути пильними і ретельно перевіряти всі повідомлення. Поширювати інформацію про різні види шахрайств серед своїх близьких, рідних, знайомих. Чим більше обізнаних – тим менше ошуканих.

У випадку підозри шахрайських дій, негайно телефонуйте на лінію 102.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *