«Хрещення – як щит; віра – як шолом; любов – як спис; терпіння – як повне озброєння»: сьогодні церква вшановує Ігнатія Богоносця

«Хрещення – як щит; віра – як шолом; любов – як спис; терпіння – як повне озброєння»: сьогодні церква вшановує Ігнатія Богоносця

11 лютого у церковному календарі – день перенесення мощей священномученика Ігнатія Богоносця. Він був саме тією дитиною, яку Ісус Христос взяв на руки та передрік всім людям завжди відчувати себе дітьми, щоб отримати можливість увійти в Царство Боже.

Як казав сам Ігнатій, він все своє життя носив в серці Бога, тому його назвали Богоносцем.

Народився Ігнатій в Антіохії, де пізніше став єпископом. Був учнем апостолів Павла та Іоанна. Часто допомагав їм у проповідях. Також намагався постійно працювати: допомагати нужденним, навчати християнським традиціям, зцілювати людей і боротися з єретиками.

Священномученик Ігнатій Богоносець вів аскетичне життя. Саме він створив антифонний спів, коли під час богослужіння хор співає по черзі. Також залишив після себе сім архипастирських послань, які наставляли в любові до Бога, вірі і добрих справах. Він говорив: «Слухайте єпископів, щоб і Бог слухав вам… Хрещення хай залишається з вами, як щит; віра – як шолом; любов – як спис; терпіння – як повне озброєння».

Коли правив імператор Траян, то Ігнатій постраждав за Христа. Його кинули в клітку з левами і дикі звірі розтерзали святого.

Що не можна робити

Серед наших предків існувало повір’я, що цього дня потрібно акуратно поводитися з гострими предметами, які можуть порізати. Не можна сваритися, особливо, якщо це подружжя.

Жінкам заборонено займатися важкою фізичною працею, бо можна накликати на себе хворобу.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *