Меню в українських ресторанах найближчими місяцями подорожчає – у деяких закладах на 50%. Такий прогноз озвучила співзасновник Національної ресторанної асоціації України, директор компанії «Ресторанний консалтинг» Ольга Насонова, передає «Бізнес.ua».
За її словами, недорогі ресторани будуть підвищувати ціни щомісяця на 10-20%. Таким чином, до весни меню там виросте 50%, ті ж, хто залишить колишні ціни – закриються.
Причинами стрибка цін експертка назвала зростання зарплат обслуговуючого персоналу і подорожчання комуналки. «Платити оренду, податки, акцизи, еквайринг зможуть тільки дорогі ресторани. А недорогі будуть підвищувати ціни. Тому що просто нічим буде оплачувати витрати, які все зростають і зростають», – сказала Насонова.