Піца насичує… радує своїм виглядом… приваблює запахом…
Зазвичай при згадці про популярну італійську страву в голову приходить асоціація у вигляді коржа з тіста, покритого чималою кількістю соусу, сиру і, звичайно ж, м’яса.
Це не дивно, адже найбільш ситними, а тому — найпопулярнішими є такі м’ясні піци, як:
- «Карбонара»;
- «Пепероні»;
- «4 сезони».
Тим не менш вегетаріанська піца може бути смачнішою за м’ясну.
Чому вегетаріанська
Перший класичний рецепт піци не містив м’ясної начинки. Йдеться про знамениту «Маргариту», що з’явилася в XIX столітті та складалася лише з таких продуктів, як:
- базилік;
- помідори;
- сир моцарелла.
Відтоді піца пройшла через десятки тисяч різних рецептур, багато з яких є вегетаріанськими. І справа зовсім не в дефіциті продуктів.
Багато знаменитих діячів науки та мистецтв, наприклад Бріджит Бардо, Альберт Ейнштейн, Еміль Золя, були прихильниками здорового способу життя та категорично відмовлялися вживати в їжу м’ясо тварин.
З тих часів деякі речі залишилися незмінними: вегетаріанство є невід’ємною частиною сучасності та способом життя багатьох людей. Однак це не означає, що прихильники вегетаріанства можуть вживати в їжу тільки овочі, фрукти та різні крупи.
Якраз навпаки: сьогодні в світі існує стільки різноманітних рецептів, що навіть тим, хто дуже строго стежить за своїм раціоном, є з чого вибрати.
Три переваги піци без м’яса
- Мабуть, головним плюсом вегетаріанської піциможна назвати її дієтичні властивості. Завдяки тому, що начинкою є тільки овочі та гриби, калорій в ній набагато менше, ніж в будь-який м’ясний піці. Такі інгредієнти є на 100% дієтичними, а тому від декількох шматочків вегетаріанської піци ви отримаєте тільки користь і жодних зайвих кілограмів!
- Також слід згадати багатство вітамінів та корисних мінералів. Оскільки тісто для піци виготовляють з пшеничного борошна, то при вживанні популярної страви ви автоматично насичуєте свій організм необхідними антиоксидантами. Вони, в свою чергу, запобігають появі серцево-судинних захворювань, а також допомагають клітинам зберегти силу та молодість. У сирі, який додається за вашим бажанням в піцу, міститься кальцій, а томатний соус, або безпосередньо томати, багаті ліполінами. Це речовини, які запобігають виникненню патологій, пов’язаних з онкологічними захворюваннями.
- І, нарешті, регулярне вживання піци знижує вироблення гормону стресу. А тому обіди або вечері з піцою хоча б 1–2 рази на тиждень значно поліпшать ваш настрій та забезпечать масу задоволення не тільки вашому шлунку, а й нервовій системі.