Вегетаріанська піца: три секрети популярності

Піца насичує… радує своїм виглядом… приваблює запахом…

Зазвичай при згадці про популярну італійську страву в голову приходить асоціація у вигляді коржа з тіста, покритого чималою кількістю соусу, сиру і, звичайно ж, м’яса.

Це не дивно, адже найбільш ситними, а тому — найпопулярнішими є такі м’ясні піци, як:

  • «Карбонара»;
  • «Пепероні»;
  • «4 сезони».

Тим не менш вегетаріанська піца може бути смачнішою за м’ясну.

Чому вегетаріанська

Перший класичний рецепт піци не містив м’ясної начинки. Йдеться про знамениту «Маргариту», що з’явилася в XIX столітті та складалася лише з таких продуктів, як:

  • базилік;
  • помідори;
  • сир моцарелла.

Відтоді піца пройшла через десятки тисяч різних рецептур, багато з яких є вегетаріанськими. І справа зовсім не в дефіциті продуктів.

Багато знаменитих діячів науки та мистецтв, наприклад Бріджит Бардо, Альберт Ейнштейн, Еміль Золя, були прихильниками здорового способу життя та категорично відмовлялися вживати в їжу м’ясо тварин.

З тих часів деякі речі залишилися незмінними: вегетаріанство є невід’ємною частиною сучасності та способом життя багатьох людей. Однак це не означає, що прихильники вегетаріанства можуть вживати в їжу тільки овочі, фрукти та різні крупи.

Якраз навпаки: сьогодні в світі існує стільки різноманітних рецептів, що навіть тим, хто дуже строго стежить за своїм раціоном, є з чого вибрати.

Три переваги піци без м’яса

  1. Мабуть, головним плюсом вегетаріанської піциможна назвати її дієтичні властивості. Завдяки тому, що начинкою є тільки овочі та гриби, калорій в ній набагато менше, ніж в будь-який м’ясний піці. Такі інгредієнти є на 100% дієтичними, а тому від декількох шматочків вегетаріанської піци ви отримаєте тільки користь і жодних зайвих кілограмів!
  2. Також слід згадати багатство вітамінів та корисних мінералів. Оскільки тісто для піци виготовляють з пшеничного борошна, то при вживанні популярної страви ви автоматично насичуєте свій організм необхідними антиоксидантами. Вони, в свою чергу, запобігають появі серцево-судинних захворювань, а також допомагають клітинам зберегти силу та молодість. У сирі, який додається за вашим бажанням в піцу, міститься кальцій, а томатний соус, або безпосередньо томати, багаті ліполінами. Це речовини, які запобігають виникненню патологій, пов’язаних з онкологічними захворюваннями.
  3. І, нарешті, регулярне вживання піци знижує вироблення гормону стресу. А тому обіди або вечері з піцою хоча б 1–2 рази на тиждень значно поліпшать ваш настрій та забезпечать масу задоволення не тільки вашому шлунку, а й нервовій системі.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

shares