На початок жовтня у всіх категоріях господарств Тернопільщини нараховувалося 160,6 тисяч голів великої рогатої худоби (зокрема 86,4 тисяч голів корів), свиней – 322,1 тисяча, птиці – 6,1 мільйона. Підприємства, порівняно з 1 жовтня 2018-ого, наростили поголів’я всіх свійських тварин та птиці, крім свиней. Натомість у господарствах населення спостерігається скорочення чисельності усіх видів сільськогосподарських тварин, крім овець та кіз.
Усіма категоріями господарств цьогоріч вироблено 54,8 тисяч тонн м’яса в живій масі (на 6,2 відсотки більше, ніж у січні-вересні 2018-ого), 356,0 тисячі тонн молока (на 0,9 відсотка більше) та 463,0 млн. шт яєць (на 8,9 відсотків більше).
Підприємства, порівняно з січнем-вереснем минулого року, наростили обсяги виробництва яєць – на 19,2 відсотки, м’яса – на 15,4. За рахунок нарощування поголів’я корів та підвищення їх продуктивності, аграрні підприємства збільшили також виробництво молока на 10,4 відсотки.
Цьогоріч середній надій молока від однієї корови зріс проти січня-вересня 2018 року на 5,0 відсотка і становив 5468 кг.
Господарства населення на 1 жовтня утримували 80,5 відсотків загальної чисельності великої рогатої худоби (у тому числі 85,8 відсотків корів), птиці – 66,6, свиней – 57,4 відсотки. Зважаючи на скорочення поголів’я основних видів сільськогосподарських тварин, домогосподарства зменшили обсяги виробництва продукції тваринництва. Однак, господарства населення і надалі залишаються основними виробниками тваринницької продукції, адже в січні-вересні цього року ними вироблено 65,1 відсоток валової продукції галузі тваринництва. Частка домогосподарств у загальному обсязі виробництва окремих видів продукції тваринництва становила: молока – 81,5 відсотків, яєць – 47,6, м’яса – 46,7. Про це повідомляє Головне управління статистики у Тернопільській області.