Які рослини найкраще попереджають рак

Які рослини найкраще попереджають рак

Рослинна їжа є ідеальною для запобігання розвитку ракових захворювань, особливо у людей, які мають до них схильність, заявляють вчені з університету Міннесоти, що у США.

Нове дослідження показало, що фіторечовини, які містяться в рослинній їжі, включаючи поживні речовини і антиоксиданти, такі як селен, ресвератрол, бета-каротин і лікопін, допомагають запобігати розвитку ракових захворювань.

«Хоча сучасне лікування є успішним при деяких видах раку, багато захворювань, особливо на пізніх стадіях, практично не піддаються лікуванню. У зв’язку з цим необхідно розробити методи терапії для запобігання розвитку ракових пухлин. Ми визначили ряд білків, на які будуть націлені більш ефективні профілактичні засоби», – розповіли дослідники.

Міріцетин – речовина зеленої цибулі – володіє сильними протираковими властивостями, а ресвератрол – антиоксидант, на який багатий виноград – захищає не тільки від раку, але й від хвороб серця, старіння, захворювань очей, діабету. Серед інших корисних речовин відзначають аллицин (є в часнику), антоціонідін (містять журавлина і чорниця), сульфорафан (є у хрестоцвіті – наприклад, брокколі та цвітній капусті) і анти-ароматаза (містять гриби).

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *