Рослинна їжа є ідеальною для запобігання розвитку ракових захворювань, особливо у людей, які мають до них схильність, заявляють вчені з університету Міннесоти, що у США.
Нове дослідження показало, що фіторечовини, які містяться в рослинній їжі, включаючи поживні речовини і антиоксиданти, такі як селен, ресвератрол, бета-каротин і лікопін, допомагають запобігати розвитку ракових захворювань.
Міріцетин – речовина зеленої цибулі – володіє сильними протираковими властивостями, а ресвератрол – антиоксидант, на який багатий виноград – захищає не тільки від раку, але й від хвороб серця, старіння, захворювань очей, діабету. Серед інших корисних речовин відзначають аллицин (є в часнику), антоціонідін (містять журавлина і чорниця), сульфорафан (є у хрестоцвіті – наприклад, брокколі та цвітній капусті) і анти-ароматаза (містять гриби).