За перші 5 місяців 2016 року виробництво хліба та хлібобулочних виробів в Україні знизилося на 6% і склало 46,5 тис. тонн. Про це повідомляють аналітики проекту “Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ)”. Найбільше скоротилося виробництво житнього хліба – на 22% і пшеничного і житньо-пшеничного – на 7% і 6% відповідно.
Експерти пов’язують таку ситуацію з загальним зниженням попиту на хліб і хлібобулочні вироби через скорочення населення і зниження його купівельної спроможності.
“За останні 5 років виробництво житнього хліба в Україні скоротилося на 32% і в 2015 році склало 391 тис. тонн. Вартість жита в Україні з початку року була нижчою від цін на пшеницю в середньому на 400 грн/т, що не стимулює виробників її вирощувати”, – пояснив експерт аграрних ринків Віталій Кордаш.