Два роки тому вони змушені були покинути рідні домівки і розпочати нове життя. У Тернопіль кримчани Ельнур та Мєрьєм приїхали ще у лютому. Їм так сподобалося наше місто, що вирішили тут оселитися і відкрити власне кафе. Допоміг їм у цьому проект Європейського Союзу, започаткований разом з міської радою для допомоги переселенцям. Один з його напрямків – сприяння розвитку бізнесу.
Ельнур за професією інженер-електрик, Мєрьєм – бухгалтер. Та обоє у себе на батьківщині мали справу з приготуванням їжі для різноманітних свят, організацією бенкетів. Тож вирішили спробувати свої сили і в Тернополі.
У 55 років Ельнур разом з дружиною наважилися започаткувати власну справу. Зізнається, вміння знаходити вихід у складних ситуаціях і долати життєві труднощі з’явилося у кримських татар завдяки непростій історії.
У Криму вони залишили своє житло, рідних, друзів, а ще – частинку душі. Зізнаються, як тільки півострів стане українським, повернуться на батьківську землю. Дуже сумують за рідним домом, за близькими, які залишилися там.
Інтер’єр кафе доповнили кримською атрибутикою – світлинами з пейзажами півостора та його визначними пам’ятками, етнічними орнаментами, ляльками-тільдами у національному вбранні. У «Кримській підкові», яка знаходиться на вул. Танцорова, 22 планують відзначати різноманітні свята та організовувати цікаві зустрічі
Подружжя поки що працює над вдосконаленням меню. Перевіряють, які страви найбільше смакуватимуть тернополянам. Поки ж містяни можуть скуштувати у «Кримській підкові» шурпу, лагман, суп з чечевицею, шість видів чебуреків – з м’ясом, голландським сиром і помідорами, бринзою та зеленню, плов, манти та інші автентичні страви. Чекає на гостей і пікантний овочевий «комплімент» від шефа, а ще незвичайна церемонія кавування.
У кримськотатарських сім’ях гостей насамперед зустрічають кавою, тож у закладі – це справжній ритуал, який нікого не залишить байдужим.
Побувавши у «Кримській підкові», з впевненістю можу сказати: господарі роблять усе з любов’ю і зустрічають відвідувачів з особливою східною гостинністю. Лише у цьому закладі можна скуштувати оригінальні кримськотатарські чебуреки – янтик, які готуются на сухій сковороді. Їх поки в Тернополі не робить ніхто. Взагалі, чебуреки у Криму та Тернополі – відрізняються. Ельнур переконаний – це як українский борщ і кримськотатарский суп з капустою.
Доброго дня.
Тепер ми перебуваємо по вулиці Київській 12а.
Називаємося кафе “Крим”
Запрошуємо з 11.00 до 19.00.
понеділок вихідний