У травні 2016 року вартість каструлі українського борщу об’ємом 3,5−4 літра становила: з м’ясом — 75,90 гривні, без м’яса —23,89 гривні. Про це повідомляє прес-служба Економічного дискусійного клубу.
Таким чином, порівняно з квітнем ц. р. борщ з м’ясом подорожчав на 1,4%, борщ без м’яса — на 5,6%. Подорожчання відбулося за рахунок зростання вартості всіх інгредієнтів борщу, за винятком м’яса. Найбільший внесок у подорожчання борщу у травні ц. р. вклали буряки столові, картопля та морква, які зросли в ціні упродовж місяця на 10%−20%.
З початку поточного року вартість борщу для українців підвищилася: з м’ясом — на 2,7%, без м’яса — на 9,7%.
У порівнянні з травнем 2015 року борщ подорожчав: з м’ясом — на 4,8%, без м’яса — на 7,1%.