Вчені стверджують, що для профілактики онкозахворювань людство повинно регулярно вживати продукти, що містять антиоксиданти. Щоб збільшити захисний потенціал свого організму, потрібно систематично вживати в сирому вигляді кілька овочів і фруктів.
У цьому випадку організм людини запускає механізм вироблення спеціальних речовин, здатних оберігати клітини крові від розвитку пухлин, – пояснили фахівці корисність сирих овочів і фруктів.
На їхню думку, ефективно допомагають організму встановити заслін онкологічним захворюванням: виноград, малина, чорниця, капуста, броколі. Фахівці відзначили, що особливо насиченим вмістом вітамінів відрізняється виноград. Його вживання зміцнює тканини судин і серця, а також запобігає утворенню ракових клітин у крові, уточнили експерти.
У свою чергу в броколі був виявлений гістидин, відомий своєю здатністю попереджати ріст ракових клітин, а також сульфорафен, який захищає від променевої хвороби та раку грудей. Що стосується малини, то ця ягода містить еллагову кислоту, здатну сповільнювати експресію ракових клітин.
Чорниця і капуста ефективно очищають шлунково-кишковий тракт від канцерогенних речовин. Їх вживання може повністю забезпечити людський організм важливим для оздоровлення крові елементом – залізом, – розповіли фахівці.