Вчені назвали п’ять кращих продуктів для запобігання раку

Вчені назвали п’ять кращих продуктів для запобігання раку

Вчені стверджують, що для профілактики онкозахворювань людство повинно регулярно вживати продукти, що містять антиоксиданти. Щоб збільшити захисний потенціал свого організму, потрібно систематично вживати в сирому вигляді кілька овочів і фруктів.

У цьому випадку організм людини запускає механізм вироблення спеціальних речовин, здатних оберігати клітини крові від розвитку пухлин, – пояснили фахівці корисність сирих овочів і фруктів.

На їхню думку, ефективно допомагають організму встановити заслін онкологічним захворюванням: виноград, малина, чорниця, капуста, броколі. Фахівці відзначили, що особливо насиченим вмістом вітамінів відрізняється виноград. Його вживання зміцнює тканини судин і серця, а також запобігає утворенню ракових клітин у крові, уточнили експерти.

У свою чергу в броколі був виявлений гістидин, відомий своєю здатністю попереджати ріст ракових клітин, а також сульфорафен, який захищає від променевої хвороби та раку грудей. Що стосується малини, то ця ягода містить еллагову кислоту, здатну сповільнювати експресію ракових клітин.

Чорниця і капуста ефективно очищають шлунково-кишковий тракт від канцерогенних речовин. Їх вживання може повністю забезпечити людський організм важливим для оздоровлення крові елементом – залізом, – розповіли фахівці.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *