Легендарні рецепти тортів в домашніх умовах

Легендарні рецепти тортів в домашніх умовах

Кожному іноді хочеться порадувати себе вдома смачним тортом і вразити гостей найкращим десертом. Звичайно, простіше піти в магазин і купити готові ласощі. Але домашні й корисніші, й часто смачніші. Пропонуємо поповнити кулінарні навички кращими рецептами тортів, які з легкістю зможе приготувати кожна господиня.

Торт «Червоний оксамит»

Потрібно: оцет – 1 ч. л., цукор – 390 г, вершкове масло – 110 г (м’яке), морська сіль – 0,5 ч. л., какао – 2 ст. л, олія – 240 мл, яйце – 5 шт., кефір – 240 мл, борошно – 340 г, сода – 1 ч. л., ванільний екстракт – 1 ч. л., червоний харчовий барвник – 2 ч. л. гелевого або 3 ст. л. сухого. 

Для просочення: сир «Філадельфія» (вершковий) – 450 г, молоко – 2 ст. л., сир маскарпоне – 220 г, ванільний екстракт – 2 ч. л., цукрова пудра – 320 г, вершкове масло – 110 г (м’яке). 

Приготування: помістити в чашу від міксера вершкове масло. Збити. Засипати цукор. Розмішати. В суміші утворюються грудочки. Так і повинно бути. Влити олію. Збити. Насипати ванільний екстракт і додати жовтки. Збити. Налити кефір, продовжуючи збивати. В оцет додати барвник. Перемішати. В какао насипати соду. Підсолити. Додати борошно. Розмішати. Змішати всі підготовлені продукти. Влити злегка збиті білки і розмішати. Випекти три коржі. Якщо є три однакові форми, то можна приготувати одночасно. Якщо ні, то доведеться випікати по черзі. Випікати півгодини при 175 гр. Остудити. 

Для приготування крему продукти повинні полежати пару годин поза холодильником. Збити масло. Додати «Філадельфію», слідом «Маскарпоне». Збити. Насипати цукрову пудру. Додати екстракт ванілі. Влити молоко. Збити. Розділити на три частини. Промазати бісквіт. Викласти на нього другу частину. Промазати. Накрити третім. Рештками крему за допомогою шпателя обмазати всю поверхню десерту. Торт можна зберігати сім діб.

Торт «Медовик» 

Потрібно: 400 г борошна, 2 яйця, 100 г вершкового масла, 150 г цукру, 2 ст. л. меду, 1 ч. л. розпушувача.

Для крему: 2 склянки сметани, 1 склянка цукру, 2 ч.л. ванільного цукру.

Приготування: для коржів розм’якшене вершкове масло з’єднайте з медом і цукром. Після цього гарненько збийте суміш і поступово введіть яйця. Просіяне борошно з’єднайте з розпушувачем і всипте в масляну масу. Все добре перемішайте і замісіть еластичне тісто. Після цього тісто розділіть на шість однакових частин. Кожну частину тоненько розкатайте в пласт і з допомогою перевернутої тарілки, яка послужить лекалом, потрібно обрізати край. Випікайте коржі по черзі в розігрітій духовці при температурі 200 градусів протягом 5-7 хвилин для одного коржа. 

Крем: сметану з’єднайте з цукром і ванільним цукром. Гарненько збийте за допомогою міксера. Збірка торта: складіть коржі один на одного, змащуючи їх гарненько кремом. Верх і боки торта добре змастіть сметанним кремом. Посипте верх і боки торта крихтою з випечених обрізків коржів. Торт повинен добре просочитися в холодильнику, 4-8 годин.

Торт «Пташине молоко» 

Потрібно: масло вершкове – 100 г, цукор – 100 г, яйця – 2 шт., борошно – 140 г, ванілін або ванільний екстракт. 

Для суфле: агар-агар – 4 г (2 ч. л.) або желатин – 20 г. (2 ст. л.), вода – 140 г, цукор – 400 г, масло вершкове – 200 г, молоко згущене – 100 г, яєчний білок – 60 г (2-3 білка), лимонна кислота -1\2 ч. л., ванілін або ванільний екстракт.

Для глазурі: шоколад – 200 г, масло вершкове – 100 г.

Приготування: вершкове масло збити з цукром, додати яйця, борошно. На пекарському папері накреслити два кола по діаметру форми для випічки. Тісто виходить трохи тягучим. Розподілити його лопаткою або ложкою по колам на папері. Випікати в нагрітій до 200 гр. духовці 9-10 хв. Витягнути з духовки, відразу підрізати по формі, якщо це необхідно, залишити остигати. Розм’якшене вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком і відставляємо відпочивати (не в холодильник). 

Агар-агар, заздалегідь замочений (не менше 2-3 годин) в 140 г води, поставити на плиту, довести до кипіння, прокип’ятити 1 хвилину і всипати цукор. Варити сироп до проби на тонку нитку або м’яку кульку. Поки вариться сироп, збиваємо білки з лимонною кислотою до піків. Довести сироп до потрібної консистенції, тонкою цівкою вливаємо в білки, продовжуючи їх збивати. Додаємо ванілін. В білкову масу обережно додаємо збите масло зі згущеним молоком. Суфлейна маса готова. На дно форми викладаємо один корж заливаємо половину суфле, викладаємо другий корж і знову ллємо суфле. Робимо це швидко, бо суфле з агаром застигає на очах. Відправляємо в холодильник. Суфле застигло – заливаємо глазур’ю (розтопити  шоколад, змішати з вершковим маслом – і глазур готова). Знову в холодильник. Глазур застигла. Торт готовий.

Торт «Мурашник» 

Потрібно: 0,5 склянки цукру, 3,5 склянки пшеничного борошна, 200 г сметани, 200 г масла або маргарину, сіль і 0,5  ч. л. соди, банка вареного згущеного молока, 200 г вершкового масла, горіхи, шоколадна крихта за смаком.

Приготування: борошно просіваємо в глибоку миску. Додаємо сметану, цукор. Замішуємо тверде тісто і пропускаємо його через м’ясорубку. Розігріваємо заздалегідь духовку до 180 градусів. Викладаємо тісто на деко одним шаром і випікаємо до золотистого відтінку тіста. В цей час готуємо крем. У глибоку миску кладемо вершкове масло і зварене згущене молоко. Збиваємо все ретельно до однорідної маси. Готову випічку виймаємо з духовки, охолоджуємо і знімаємо з листа, повинні вийти хрусткі шматочки тіста, які викладаємо в іншу глибоку миску. Подрібнюємо руками або товкачиком, а потім змішуємо з приготованим кремом і горіхами, шоколадом (за бажанням). Перемішуємо отриману масу ретельно, а потім викладаємо гіркою на велику плоску тарілку. Потім ставимо торт «Мурашник» в холодильник на три години, а краще на ніч.

Сметанний торт

Потрібно: сметана – 1 склянка (плюс 1 склянка в крем), борошно – 3 скл., цукор – 3/4 склянки (плюс 1/2 склянки в крем), сода – 1/4 ч. л., сіль – 1/4 ч. л., ванільний цукор – 1/3 ч. л. 

Приготування: розігріти духовку до 230-240 градусів. Змастити деко олією. Перемішати у великій мисці сметану, цукор і сіль. Всипати борошно і соду, замісити тісто. Готове тісто розділити на 4 рівні частини. З кожної частини розкачати качалкою коло. Викласти коржі на деко. Випікати протягом 10-15 хв. Тим часом приготувати крем. Збити сметану з цукром і ванільним цукром. Викласти один корж на велике блюдо, змастити кремом, зверху накрити другим коржем, змастити його кремом і т. д. Четвертий корж подрібнити до консистенції крихт і посипати ним третій корж, рясно змащений кремом. Прикрасити торт за бажанням і поставити в холодильник на 3-4 години. Коли торт просочиться кремом, він стане дуже ніжним і м’яким.

Торт «Прага» 

Потрібно для бісквіта: 6 білків, 6 жовтків, 150 г цукру, 115 г борошна, 25 г какао-порошку, 40 г вершкового масла.

Для крему: 1 жовток, 20 г води, 120 г згущеного молока, 200 г масла, пакетик ванільного цукру, 10 г какао, 55 г абрикосового джему.

Для глазурі: 60 г шоколаду, 60 г вершкового масла.

Приготування: жовтки збити з половиною цукру в пишний дуже світлий крем. Білки збити до щільності. Додати цукор, що залишився, і збивати ще до такого стану. Потім змішати білки і жовтки. Всипати борошно, просіяне з какао, перемішати, роблячи ложкою рухи від краю до середини, ретельно, але обережно. Влити по краю 40 г розтопленого масла, охолодженого до температури 28-30 С, перемішати. Готову масу вилити в змащену маслом і посипану борошном форму (23 см). Випікати при 200 гр. півгодини. Дати вистоятися на решітці не менше 8 годин. Готовий бісквіт остудити у формі 5 хвилин, потім перевернути на решітку і залишити на 8 годин в звичайному приміщенні (на кухні). Решітка необхідна, щоб дно у бісквіта не стало мокрим. 

Далі готуємо крем. Змішати жовток з водою, а потім додаємо згущене молоко. Суміш ставимо на слабкий вогонь і варимо, домагаючись згущення. Якщо боїтеся переварити – використовуйте водяну баню. Уварений сироп охолоджуємо і додаємо в попередньо збите з ванільним цукром масло. Додавати треба потроху, щоразу збиваючи. В кінці збивання додати какао. 

Бісквіт розрізати на три пласти і прошарувати кремом. Обмазати зовні джемом. Залити шоколадною помадкою. Для цього треба розтопити по 60 г шоколаду і масла в мікрохвильовці або на водяній бані, полити торт. Для торта досить 120 г глазурі, але оскільки частина буде стікати, робіть з запасом.

З печива без випічки

Потрібно: цукор – 100 г, свіжий сир – 280 г, пісочне печиво – 310 г, вода – 75 мл, желатин – 1 ст. л., сметана – 260 мл.

Приготування: залити желатин водою. Настояти. Прогріти. У сметану додати цукор і сир. Збити. Влити желатинову масу. Розмішати. Викласти у форму шаром печиво. Залити частиною крему. Викласти печиво. Розподілити крем. Накрити печивом і розподілити зверху крем, що залишився. Відправити в холод застигати.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *