На Бучаччині чоловік отруївся грибами

На Бучаччині чоловік отруївся грибами

28 червня на Тернопільщині зареєстровано перший у цьому році випадок отруєння дикорослими грибами. Про це повідомили у прес-службі Управління ДСНС України в Тернопільській області.

Цього дня до Бучацької центральної районної лікарні з діагнозом «Отруєння дикорослими грибами» шпиталіз ували 45- річного жителя с ела Сновидів Бучацького району.

Не слід забувати: гриби це не лише дарунок лісу, але й водночас небезпечний продукт харчування, який може привести до отруєння, а іноді й смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах. Прикро, що багато людей висновки роблять лише на основі свого гіркого досвіду.

Переважно, основними причинами отруєнь є: вживання отруйних грибів; неправильне приготування умовно їстівних грибів; вживання старих або зіпсованих їстівних грибів; вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації.

Симптоми отруєння , це перш за все , нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, мимовільне сечовиділення, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності.

Первинні ознаки отруєння такі, як нудота, блювота, біль у животі, пронос – з’являються від однієї до чотирьох годин після вживання грибів, в залежності від їх виду, а також від віку та стану здоров’я потерпілого, кількості спожитих грибів.

Біль та нападки нудоти можуть повторюватися декілька разів через від шести годин до двох діб, а смерть може наступити через 5-10 днів після отруєння.

Для того, щоб запобігти отруєння грибами , купуйте їх тільки у відведених для їх продажу місцях (магазинах, теплицях, спеціалізованих кіосках), уникайте стихійних ринків. Збирайте і купуйте тільки гриби, про які вам відомо, що вони їстівні. Не збирайте гриби, якщо не впевнені, що знаєте їх , якими б апетитними вони не здавалися; не збирайте невідомі вам гриби, а також ті, що ростуть поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх смітниках, в хімічно та радіаційно небезпечних зонах. Гриби підлягають кулінарній обробці в день збору, в іншому випадку в них утворюється трупна отрута. Ні в якому разі не пригощайте грибами дітей, літніх людей та вагітних жінок.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *