Найдорожчий «м’ясний кошик» – у Києві. Найдешевший – у Тернопільській області.
«Ми порахували вартість кілограму яловичини, свинини, курячого філе та тушки, сала, вареної ковбаси першого ґатунку і мороженої риби. У Києві набір коштує 728 гривень, у Тернопільській області – 595 гривень. Середня ціна у країні м’ясного кошика 650 гривень. Це майже 7 відсотків середньої зарплати, 15,6 відсотків – мінімальної заробітної плати або 22 відсотки для пенсіонера за віком», – написав у Facebook Олексій Дорошенко, директор Асоціації постачальників торговельних мереж, інформує «Газета по-українськи»
Яловичину найдорожче продають у Чернівецькій області – 146,3 грн/кг. Найдешевше – у Донецькій – 114,7 грн/кг.
На Закарпатті найдорожча свинина – 122 грн/кг. У Тернопільській області вона коштує найдешевше – 100,1 грн/кг.
Сало найдорожче у Києві – 119,2 грн/кг. Найдешевше – на Волині – 51,8 грн/кг.
У Луганській області кілограм курятини коштує 113,7 грн. У Дніпропетровській – 97,3 грн. Тушку у Донецькій області продають по 63,2 грн/кг. У Дніпропетровській – 54,2 грн/кг.
Варена ковбаса найдорожче коштує в Луганській області – 105,7 грн. Найдешевше – у Черкаській – 73,2 грн/кг.
Морожена риба у Києві обходиться 81,7 грн/кг.