Запалення суглобів: корегуємо харчування

Запалення суглобів: корегуємо харчування


У деяких випадках медики радять боротися з болем в коліні, плечах і так далі не тільки за допомогою ліків. Важливо скорегувати харчування. Що саме варто їсти – поради спортивних лікарів.
Фахівці радять включити в раціон ряд продуктів, що володіють потрібним ефектом. Протизапальну дію чинять омега-3 жирні кислоти. Тож рекомендується більше вживати оливкової і лляної олії – для заправки овочевих салатів.
Варто регулярно їсти і жирну червону рибу, але якщо є впевненість в її якості. Найкорисніша приправа – куркума. Добре допомагають при запаленні, також стимулюють травлення, свіжий соковитий ананас і вишня.
Дуже корисним для здоров’я фахівці вважають лимон. Плід також може боротися із запаленням. Для кращого ефекту не вживати в страви безпосередньо м’якоть, а використовувати цедру лимона .

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *