Кукурузу люблять майже всі. Солодка, запашна, ледь притрушена сіллю для контрасту – вона є улюбленим смаколиком для дітей і дорослих. І, на відміну від цукерок і печива, несе організму користь, насичуючи його важливими вітамінами та мікроелементами.
До складу кукурудзи входить одразу 26 корисних для людини хімічних елементів, майже всі групи вітамінів (В, С, D, Е, К та інші), а також кислоти, мікроелементи. А ще цей злак – один із лідерів по вмісту вітамінів групи В. Завдяки цьому смачна культура заспокоює нервову систему та допомагає подолати напруження та стрес.
Кукурудза – незамінний продукт для жіночого здоров`я, оскільки сприятливо впливає на репродуктивну систему, зменшує менструальний біль і навіть полегшує симптоми клімаксу.
Ця культура має позитивний вплив на роботу кишечника і стане у нагоді тим, хто страждає на часті запори.
Спортсменам на замітку: вітаміни групи В і К допомагають відновлювати сили після тренувань, а крохмаль бере активну участь у формуванні м’язів.
З обережністю варто вживати кукурудзу тим, хто має такі проблеми зі здоров`ям: виразка шлунку або дванадцятипалої кишки, високий ризик тромбозу, знижена маса тіла.