Нектарин – один з найпопулярніших літніх фруктів. Він соковитий, солодкий і чудово пасує до літніх десертів. Які є корисні властивості цього фрукту?
Попереджає розвиток раку
Нектарин містить менше цукру, але більше калію, заліза, фосфору і аскорбінової кислоти, ніж персик. Це прекрасне джерело вітамінів і пектинових речовин, які є натуральним профілактичним засобом проти ракових захворювань.
Активізує обмін речовин
Нектарин активізує обмін речовин. Клітковина стимулює роботу травних залоз і сприяє травленню погано засвоюваної і жирної їжі. Це хороший гарнір до м’яса та інших тяжких страв.
Виводить з організму зайву рідину
Речовини, які містить нектарин, допомагають виводити з організму зайву рідину і натрій – іншими словами, шкідливий холестерин. Завдяки цьому він використовується для профілактики атеросклерозу і серцево-судинних хвороб.
Допомагає зберегти молодість
Завдяки великому вмісту вітаміну С і антиоксидантів нектарин благотворно діє на шкіру – утримує в ній вологу і запобігає появі зморшок.
Неалергійний
Нектарин позбавлений оксамитової шкірки, на якій збирається пилок і яка викликає алергічну реакцію. Проте, вживати його, як і персик, потрібно обережно: у людини може бути алергія на дубильні речовини, що містяться в цьому фрукті.