Жителі Тернопільщини споживають багато молокопродуктів та картоплі, а м’яса, фруктів, цукру та риби – мало 

Жителі Тернопільщини споживають багато молокопродуктів та картоплі, а м’яса, фруктів, цукру та риби – мало 
За даними балансових розрахунків фондів споживання основних сільськогосподарських продуктів, торік в області в розрахунку на одну особу спожито 290 шт яєць, 245 кг молокопродуктів, 168 кг овочів та баштанних, 163 кг картоплі, 98 кг хлібних продуктів (хліб та макаронні вироби в перерахунку на борошно, крупи, борошно, бобові), 54 кг плодів, ягід та винограду, 49 кг м’яса та м’ясних продуктів, 26 кг цукру, 13 кг олії, 10 кг рибних продуктів.

У 2019 році, порівняно з 2018-им, на Тернопільщині зросло споживання всіх основних сільськогосподарських продуктів. Найбільше – споживання яєць (на 18 шт), молока та молочних продуктів (на 14 кг), овочів та баштанних (на 9 кг), а також плодів та ягід (на 5 кг) і хлібних продуктів (на 4 кг).

Мешканець області за рік спожив значно більше, ніж у середньому по Україні, молочних продуктів (на 45 кг) картоплі (на 27 кг). Водночас, в області спостерігається нижчий рівень споживання, ніж по країні загалом, таких продуктів як: м’ясо та фрукти (на 5 кг), цукор та риба (на 3 кг).

Калорійність середньодобового раціону мешканців області торік становила 2768 ккал, що на 119 ккал більше, порівняно з 2018 роком, та на 77 ккал більше, ніж у середньому по Україні. Про це повідомляє Головне управління статистики

у Тернопільській області.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *