![Жителі Тернопільщини споживають багато молокопродуктів та картоплі, а м’яса, фруктів, цукру та риби – мало](https://nday.te.ua/wp-content/uploads/2020/10/фото-прод-1.jpg)
У 2019 році, порівняно з 2018-им, на Тернопільщині зросло споживання всіх основних сільськогосподарських продуктів. Найбільше – споживання яєць (на 18 шт), молока та молочних продуктів (на 14 кг), овочів та баштанних (на 9 кг), а також плодів та ягід (на 5 кг) і хлібних продуктів (на 4 кг).
Мешканець області за рік спожив значно більше, ніж у середньому по Україні, молочних продуктів (на 45 кг) картоплі (на 27 кг). Водночас, в області спостерігається нижчий рівень споживання, ніж по країні загалом, таких продуктів як: м’ясо та фрукти (на 5 кг), цукор та риба (на 3 кг).
Калорійність середньодобового раціону мешканців області торік становила 2768 ккал, що на 119 ккал більше, порівняно з 2018 роком, та на 77 ккал більше, ніж у середньому по Україні. Про це повідомляє Головне управління статистики
у Тернопільській області.