Герой-рятувальник з Тернопільщини Сергій Гоцуляк відтепер навічно у Книзі пам’яті органів системи МВС України

Герой-рятувальник з Тернопільщини Сергій Гоцуляк відтепер навічно у Книзі пам’яті органів системи МВС України

У День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, Міністерство внутрішніх справ презентувало електронну «Книгу пам’яті органів системи МВС».

Є там й історія загиблого героя-рятувальника з Тернопільщини Сергія Гоцуляка, повідомляє ГУ ДСНС України у Тернопільській області.

Півтора року тривала робота над розробкою та запровадженням електронного інформаційного ресурсу, який об’єднує в собі пам’ять про українських героїв, які загинули, захищаючи рідну землю. До анкет додали унікальні QR-коди, які дозволяють у простий спосіб ознайомитись з подвигом кожного захисника та рятувальника.

Під час презентації “Книги пам’яті” в Києві QR-код з посиланням отримав батько загиблого рятувальника з Тернопільщини – Євген Гоцуляк.

Підполковник служби цивільного захисту Сергій Гоцуляк неодноразово залучався до проведення робіт на деокупованих територіях Київської та Харківської областей, де, ризикуючи життям, мужньо виконав поставлені завдання. Силами піротехнічного підрозділу за його участю очищено близько 30 тис. квадратних метрів території, виявлено, вилучено та знищено понад 70 тис. одиниць вибухонебезпечних предметів. Загинув Сергій 4 січня 2023 року під час розмінування Харківської області від детонації ворожого вибухонебезпечного предмета.

«Ми разом пропрацювали 17 років, неодноразово залучалися до розмінування деокупованих територій. Своєю наполегливістю, багажем знань та сміливістю Сергій показував справжній приклад своїм підлеглим. Він виховав не одного хорошого піротехніка», – розповів колега, підполковник служби цивільного захисту Богдан Назар.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *