Медики зазвичай розповідають про користь білої або ріпчастої цибулі. Але фахівці з Гонконгу вирішили з`ясувати, чим корисна червона. Результати виявилися дивовижними. Дослідження показали, що в червоній цибулі міститься велика кількість речовин, які знижують рівень холестерину в крові, запобігаючи тим самим розвитку серцевого нападу. Через 8 тижнів регулярного вживання в їжу червоної цибулі рівень «поганого» холестерину знижується на 20%.
Китайські медики підтвердили, що активні речовини, що входять до складу червоної цибулі, знижують ризик розвитку ішемічної хвороби серця.
Від застуди та нежитю
Цибуля також є чудовим профілактичним засобом від грипу, нежитю, запалення горла, допомагає під час кашлю.
Зокрема, кашель досить успішно лікує цибулевий сироп: відварити 100-120 г будь-якої дрібно нарізаної цибулі в 250 г води протягом 5-10 хвилин, процідити. Додати 10 чайних ложок цукру і варити на малому вогні до стану сиропу. Приймати 2-6 чайних ложок на день.
У разі грипу чи нежитю та з метою профілактики в розпал респіраторно-вірусних захворювань натріть на дрібній тертці цибулину і подихайте подовше над цією кашкою. Можна також загорнути свіжонатерту цибулю в марлю і вкласти тампони в ніздрі. У цей період потрібно також побільше їсти цибулі. Щоб убити бактерії в роті, досить пожувати цибулю протягом 3 хвилин.