Хоч і пакетований чай – це швидко і дуже зручно, не варто піддаватись спокусі. Адже матеріал пакетика може містити шкідливі для здоров’я речовини.
Зазвичай, пакетики виготовляють з целюлози, але щоб він не рвався, його просочують синтетичними смолами, розчиненими в ацетоні або спирті, передає 24apteka.
Тож після цього папір стає міцнішим та стійким до механічних і температурних впливів. Та й через цей пакетик важко візуально протестувати його вміст.
А виробники цим і користаються – у пакетик часто кладуть дрібний чай сумнівної якості разом з чайною пилюкою та підсилювачі смаку.
Протермінований чай залишає на стінках чашки темний слід і нема пінки, а якщо чай свіжий, то на поверхні з’являється невелика пінка.
Окрім того, якщо пакетик з чаєм заварюється дуже швидко – у ньому є барвники. Це можна перевірити на склянці холодної води – якщо вода відразу почне забарвлюватися, то їх там дуже багато.
А у пакетований “фруктовий” чай додають дешеві ароматизатори, які містять токсичні речовини. Згодом вони можуть викликати порушення роботи печінки та збільшують ризик розвитку онкозахворювань і безпліддя.
Тож краще надавайте перевагу розсипному натуральному чаю.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров’я.