Коктейлі приготуй – гостей здивуй

Коктейлі приготуй – гостей здивуй

Що може бути кращим у спекотний літній день, аніж освіжаючий ароматний ягідний напій, який не тільки вгамовує спрагу, але й додає сил та енергії? Смачно й корисно – все в одній склянці. Тож насолоджуйтесь.

Коктейль з полуницею «Кавова хвиля»

Потрібно: 100 мл молока холодного, 50 гр вершкового морозива, 40 гр полуниці, 20 мл вершків 20%, 10 гр розчинної кави.

Приготування: міксером або блендером збити молоко з морозивом, додавши кави і полуниці. Вершки збити окремо в стійку піну. Розлити холодний коктейль по келихах та прикрасити вершками і шматочками або ягодами полуниці.

Замість кави для приготування коктейлю можна використовувати какао.

Молочний коктейль з яблуком і горіхами

Потрібно: два яблука, півлітри молока, 2 ст.л. волоських горіхів, півсклянки цукру.

Приготування: яблука очищаємо від шкірки, видаляємо насіння, натираємо на тертці, засипаємо цукром і гарненько перемішуємо. Кип’ятимо молоко, охолоджуємо, заливаємо яблука. Збиваємо молочно-яблучну суміш у блендері або міксером. Розливаємо напій по склянках і присипаємо зверху подрібненими волоськими горіхами.

Полунично-вівсяний коктейль з молоком

Потрібно: 500 мл молока, дві столові ложки вівсяних пластівців, півсклянки йогурту без добавок, дрібка кориці, столова ложка какао, жменя полуниць.

Приготування: змішуємо в блендері свіжі ягоди полуниці з молоком, невеликою кількістю вівсяних пластівців і йогурту без добавок, корицею і столовою ложкою какао. Розливаємо по келихах. Готовий коктейль можна присипати вівсяними пластівцями і корицею.

Молочно-банановий коктейль

Потрібно: 1л молока, 250 г морозива (ванільного чи пломбіру), стиглі банани.

Приготування: блендером або міксером збити морозиво з холодним молоком, додати нарізані банани, знову збити. Розлити коктейль в келихи, прикрасити шматочками бананів.

Дорослі можуть додати в такий коктейль трохи коньяку.

Молочно-абрикосовий коктейль

Потрібно: 250 г свіжих абрикосів, 200 мл молока, 50 г цукру, 5 ст.л. подрібненого льоду.

Приготування: на подрібнений лід викладаємо дрібно нарізані абрикоси. Засипаємо все цукром, заливаємо молоком і змішуємо з допомогою міксера протягом двох хвилин при найменшому числі оборотів.

Молочно-малиновий коктейль

Потрібно: 500 мл молока, 250 г морозива, 2 ст.л. меду, 1 склянка малини свіжої.

Приготування: молоко злегка підігріти, розчинити мед, покласти в холодильник. З’єднати молочно-медову суміш з морозивом, збити блендером, покласти малину, знову збити. Процідити коктейль через ситечко, розлити по келихах.

Пропорції морозива і молока в молочних коктейлях можна змінювати на свій смак, а для зменшення калорійності можна використовувати знежирене молоко.

Молочно-ванільний коктейль з ківі і бананом

Потрібно: 200 мл молока, 2 ківі, по 1 банану і пакетику ванільного цукру, по 2 ст.л. ванільного і карамельного морозива.

Приготування: очистити ківі та банани, нарізати дрібно, відклавши кілька шматочків для оформлення коктейлю. Викласти фрукти в чашу блендера, додати холодне молоко, ванільний цукор, збивати 3 хвилини, додати морозиво, збивати ще хвилину. Розлити коктейль по келихах і подати.

Для приготування фруктово-ягідних коктейлів можна використовувати будь-які поєднання фруктів і ягід за смаком. У даному рецепті банан пом’якшує кислоту ківі і коктейль виходить дуже ніжним, але з приємним смаком ківі.

Чорнично-молочний коктейль

Потрібно: 500 мл пломбіру, 1 стакан молока, 5 ст.л. чорниці.

Приготування: охолоджене молоко з’єднати з половиною морозива і підготовленими ягодами, збити до однорідності, додати морозиво, знову збити. Розлити коктейль по склянках, при бажанні прикрасити збитими вершками та ягодами.

Молочний коктейль з малиною та морозивом

Потрібно: 250 г морозива, 500 мл молока, 2 ст.л. меду, 1 склянка ягід свіжої малини.

Приготування: мед розчиняємо в теплому молоці і відправляємо суміш у холодильник. До охолодженої медово-молочної суміші додаємо морозиво. Збиваємо все в блендері. Додаємо ягоди малини і ще раз збиваємо. Перед подачею пропускаємо коктейль через ситечко, щоб видалити кісточки з ягід малини.

Коктейль «Вишневе божевілля»

Потрібно: 1 л свіжих вишень, половина склянки цукру-піску, 500 мл молочних вершків (10% жирності), або морозиво пломбір.

Приготування: вишню промити, видалити кісточки, покласти в блендер, додати цукор та ретельно збити. Потім додати вершки або морозиво і знову ретельно збити. Розлити в келихи. Подавати з кубиками льоду. Можна прикрасити вишенькою на гілочці.

Коктейль «Десертний»

На 1 порцію потрібно: 100 мл соку червоної смородини, 1 ст. ложка малинового сиропу, 20 г морозива, 1/2 склянки газованої води.

Приготування: у склянки розлити сік червоної смородини. Додати, не перемішуючи, малиновий сироп, газовану воду, зверху покласти кульку морозива.

Коктейль шоколадно-грушевий

На 1 порцію потрібно: 50 г шоколадного морозива, 160 мл пастеризованого молока, 1 ч. ложку порошку какао, груша з компоту.

Приготування: видаливши серцевину, грушу добре подрібнити, влити молоко, додати морозиво, змішане з какао-порошком, і збити в блендері або міксері протягом 30-40 секунд . Подати в келиху з соломинкою.

Журавлинний коктейль

Потрібно: 100 г молочного або молочно-фруктового морозива, 40 мл журавлинного сиропу, 100 мл пастеризованого молока, ягоди, фрукти, горіхи, збиті вершки для прикраси.

Приготування: морозиво, журавлинний сироп і холодне молоко добре збити міксером. Розлити коктейль в келихи, прикрасити зверху ягодами, шматочками фруктів, горіхами, збитими вершками.

Лимонад по-африканськи

Потрібно: 100 г ванільного морозива, 30 мл малинового сиропу, 50 мл грейпфрутового соку, 30 мл збитих вершків, 100 мл содової води, лід.

Приготування: у високому бокалі змішати сік грейпфрута з малиновим сиропом і подрібненим льодом, потім покласти ванільне морозиво, обережно долити охолодженої содової води, зверху прикрасити збитими вершками. Подати на таці з ложечкою.

Коктейль «Бахча»

(цей коктейль більше нагадує хороший смачний йогурт)

Потрібно: 150 мл соку кавуна, 200 мл кефіру, 100 мл ананасового соку, шматочки кавуна.

Приготування: вичавити з кавуна сік і змішати його з кефіром. Додати ананасовий сік і все ретельно перемішати. На дно келихів покласти невеликі шматочки кавуна і залити коктейлем.

Перед подачею до столу нанизати на шпажки шматочки ананаса і занурити їх у коктейль. Подавати охолодженим.

Святковий шоколадний коктейль

Потрібно: 2 фініки, 1 ст. ложку ягідного соку, 1/4 ч. ложки меленої кориці, 1/2 ч. ложки какао-порошку, 200 мл молока.

Приготування: покласти в чашу міксера фініки без кісточок, додати сік, корицю, какао-порошок і 100 мл молока. Подрібнити в пюре. 100 мл молока розігріти і змішати з пюре. Перемішати, вилити в стакан і посипати тертим шоколадом.

Абрикосовий коктейль

Потрібно: 0,75 л молока, 250 г свіжих абрикосів, 50 г цукру, 4 ст. ложки подрібненого льоду.

Приготування: на лід покласти нарізані шматочками абрикоси, засипати цукром, додати молоко і змішати все в міксері протягом 2 хвилин. Розлити в келихи і подати з соломинкою.

Напій «Чумацький шлях»

Потрібно: 100 г вершкового морозива, 30 мл солодкого желе з червоної смородини, 3 ст. ложки ягід білої і червоної смородини, 100 мл газованої води, лід.

Приготування: склянки або високі келихи заповнити до половини подрібненим льодом, потім покласти желе, морозиво і влити газовану воду. Зверху прикрасити ягодами білої і червоної смородини і подати з соломинкою і ложечкою.

Коктейль «Казка»

Потрібно на 4 порції: абрикосовий сік—160 г, малиновий сироп — 80 г, виноградний сік — 80 г, лід — 8 кубиків.

Приготування: змішують абрикосовий та виноградний соки, додають малиновий сироп, все добре перемішують, а перед подаванням кладуть лід.

Коктейль «Фруктовий букет»

Потрібно: яблучний сік—120 г, лимонний сироп — 120 г, персиковий сік — 240 г, газована вода — 80 г, лід — 4 кубики.

Приготування: змішують персиковий та яблучний соки з лимонним сиропом. Перед подаванням доливають газовану воду і кладуть кубик льоду.

Вишневий коктейль

Потрібно: апельсиновий сироп — 40 г, ананасовий сік — 80 г, вишневий морс — 200 г, консервовані фрукти асорті — 200 г.

Приготування: у фужер кладуть консервовані фрукти асорті, додають апельсиновий сироп, ананасовий сік та вишневий морс.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *