Цей вид капусти вважають одним із невибагливих овочів, який може рости навіть на бідних ґрунтах і не потребує постійного догляду. До того ж, він дуже корисний. Брюссельська капуста містить удвічі більше вітаміну С, ніж білокачанна, є в ній також вітаміни групи В, провітамін А, залізо, фосфор, калій, кальцій. Капуста ідеально підходить для людей, які страждають від надмірної маси тіла й стежать за калорійністю продуктів харчування. Калорійність брюссельської капусти невисока: в 100 г усього 25-34 ккал.
Майбутнім мамам корисно споживати брюссельську капусту, як джерело фолієвої кислоти, що потрібна для правильного розвитку нервової системи плоду та зменшує ризик уроджених вад у дітей.
Уживати капусту можна відвареною, обсмаженою і, як гарнір або в супі. Під час приготування страв із брюссельської капусти важливо не переварити її: тривала теплова обробка зруйнує всі корисні властивості овоча. Головки брюссельської капусти годяться для заморожування, після чого вони набувають характерного смаку.