Стрічка новин

Курячі яйця: корисні чи шкідливі?

курячі яйця

Страви з курячих яєць – повсякденна їжа багатьох народів. Наскільки корисні такі страви і яку саме користь вони приносять?
Курячі яйця вважають одним з найбільш поживних продуктів завдяки його харчовій цінності. Вони просто необхідні для здорового збалансованого харчування, багаті вітамінами і мінералами, протеїном, який практично повністю перетравлюється організмом.

Твердження, що яйця не корисні для здоров’я людини через вміст холестерину, вважається застарілим і віджилим. Курячі яйця особливо корисні і поживні для літніх людей завдяки каротеноїдам, які допомагають протистояти зовнішньому старінню організму.

Позитивні властивості

Курячі яйця часто призначають в профілактичних і терапевтичних цілях завдяки багатому вмісту поживних елементів і вітамінів. Ця страва містить такі вітаміни А, D, Е, вітаміни групи В, мінерали.

Білок свіжих яєць застосовують при різних запальних захворюваннях, наприклад при збільшенні кислотно-лужного балансу в організмі людини.

Білок сирого яйця не подразнює слизову оболонку шлунка і швидко перетравлюється. Курячі яйця важливо включати в раціон харчування при виразці шлунка або кишечника. Дуже обережно потрібно споживати білок при запаленні підшлункової залози.

Курячі яйця легко засвоюються і перетравлюються, містять мало калорій. Сирими вони дуже ефективні для відновлення голосових зв’язок.

Курячі сирі яйця корисні при хворобах нервової системи, для профілактики та лікування людей, чия робота пов’язана з впливом промислових хімікатів.

Поєднання лецитину і заліза в яйцях сприяє поліпшенню кровотворення. Ще один плюс – підтримка в нормі артеріального тиску.

Останні дослідження доводять, що яйця допомагають скинути вагу, не завдаючи шкоди організму, покращують роботу легенів, також борються з бактеріями і знижують ризик ракових захворювань.

Кому не варто?

Курячі яйця хороші не для всіх, є маленький відсоток людей, чий організм не здатний переварити яйця. У деяких дітей виникає алергія, найчастіше подібна проблема з часом проходить. У деяких випадках алергія супроводжує людей протягом усього життя.

Деякі лікарі стверджують, що не можна їсти яйця частіше трьох разів на тиждень, тому що підвищується рівень холестерину в крові. Споживання занадто великої кількості курячих яєць може призвести до порушення обміну речовин.

Харчова цінність

Яєчний білок містить амінокислоти, необхідні для розвитку і функціонування організму людини. Він має лише 17 ккал (енергетична цінність білка становить приблизно чверть повної енергетичної цінності яйця).

Курячий білок складається з 85% води, 0,3% жирів, 0,7% вуглеводів, ферментів і вітамінів групи В.

Яєчний жовток також містить білки, жири, вуглеводи, кальцій, залізо, магній, цинк, вітаміни А, Е, і В.

Loading...
загрузка...

Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

// //-->