Стрічка новин

“Макдональдс” у вас вдома: рецепти спокусливих страв

“Макдональдс” – це улюблене місце для перекусів або ситного обіду у багатьох жителів практично всіх країн. Більшість людей згодні з думкою, що така їжа шкідлива для здоров’я, але все-таки багато вживають такі смаколики. Особливо люблять швидку їжу діти. Щоб не переживати за улюблене чадо, а також порадувати і себе, приготуйте страви з “Макдональдса” у себе вдома. Вони будуть набагато корисніші, а іноді й смачніші.

Рецепт гамбургера як в “Макдак”

Готуємо булочки (приблизно 18 штук)

Потрібно: тепла вода – 1,5 склянки, молоко – 0,5 склянки, дріжджі сухі – 1 ст. л., цукор – 3 ст. л., сіль – 2 щіпки, вершкове масло або маргарин – 3 ст. л., борошно – 7 скл., кунжут.

Приготування: розвести дріжджі в 1,5 скл. теплої води (36 градусів). Молоко довести до кипіння і вилити в миску з 3 ст. л. цукру, 2 щіпками солі, 3 ст. л. масла або маргарину, розмішати, щоб масло розтануло. Дочекатися, щоб суміш була не дуже гаряча, температура повинна бути відповідною для дріжджів, і вилити туди розчин дріжджів. Все гарненько розмішати, потім всипати 3 скл. борошна і вимішати ложкою, потім поступово всипати ще 3 скл. борошна. Коли в мисці стане вже важко рухати ложкою, помістити тісто на стіл і замішувати впродовж 5-8 хв., при цьому використати ще десь склянку борошна, щоб не липло до столу і рук. Обмастити тісто олією і покласти назад у миску. Накрити миску кришкою, закутати теплою ковдрою і залишити «підходити» на годину. Тісто дуже збільшується. Вийняти і зробити невеликі кульки, виходить приблизно 18 штук. Змастити листи вершковим маслом, покласти булочки, накрити рушником і залишити ще на годину. Розігріти духовку на 200 градусів, змастити булочки молоком, посипати кунжутом і випікати до рум’яності.

Котлета для гамбургера

Потрібно (приблизно на 5 котлет): 500 г яловичини, 1 яйце, 5 ст. л. панірувальних сухарів, олія для смаження, по 1 ч. л. орегано, коріандру, кмину, чорний мелений перець, сіль.

Приготування: м’якоть яловичини подрібнити за допомогою  м’ясорубки. Додати панірувальні сухарі, яйце і все добре перемішати. Додати мелені спеції, сіль і перець. Все перемішати до однорідного стану. Після цього змоченими у воді руками поділити фарш на рівні частини. Сформувати з кожної частини фаршу кульку, а з неї –  плоскі котлети-коржики. Викласти котлети на змащену невеликою кількістю олії сковороду і смажити з обох боків до рум’яності, близько 8-10 хв.

Як зробити гамбургер

Потрібно: булочки, котлети для гамбургерів, свіжі помідори, мариновані огірки, майонез, кетчуп, сир (краще всього плавлені квадратики), листя салату.

Приготування: булочки розрізати вздовж навпіл, обидві половинки трохи змастити майонезом, покласти зверху листок салату, скибочки помідорів, огірків, потім котлету, трохи кетчупу, сир, накрити іншою половинкою і трохи підігріти в мікрохвильовці.

Фішбургер або Філе-о-фіш

Потрібно: філе білої риби (краще брати тріску) – 6 шматочків, 1 яйце, 6 квадратиків сиру, 6 булочок для бургерів (дивіться попередній рецепт), борошно – 3 ст. л., 2 маринованих огірочки, панірувальні сухарі, майонез – 5 ст. л., сіль – чверть маленької ложечки, гірчиця – 1 ч. л., нарізана зелень кропу – 1 ст. л.

Приготування:  для початку слід зробити соус тар-тар. Дрібненько нарубати кріп і нашаткувати огірочки, потім змішати їх з майонезом і гірчицею. Тар-тар готовий;

Далі – рибка. Нарізати філе на квадратні стейки і посолити їх з обох боків.  Обваляти кожен рибний шматочок спочатку в борошні, потім занурити в суміш зі збитого яйця, потім обваляти в панірувальних сухарях. Обсмажити заготовки на сковорідці з великою кількістю олії на середньому вогні по 2 хв. з кожного боку. Коли перевернете котлетку, відразу помістіть на неї пластинку сиру, щоб він розплавився. Якщо котлети раптом почнуть підгорати, то краще довести їх до готовності в духовці протягом 5 хв. при 180 градусах.

Булочки трохи підігріти в мікрохвильовці і розрізати навпіл уздовж.  Процес складання філе-о-фіша такий: половинку булочки змастити 1 ч. л. соусу, зверху помістити рибу сирком вниз, помастити такою ж кількістю тар-тара і накрити другою половиною.

Чікен Макнаггетс

Потрібно: 400 г м’яса з курятини, куряче яйце, 50 г борошна, 1 л. олії, 0,5 скл. сухарів для панірування, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. чорного перцю, 5 зубків часнику, інші приправи за смаком.

Приготування: філе нарізати на кілька шматочків. Шматочки не повинні бути надто тонкими й дрібними. В миску висипати пшеничне борошно, вичавлені зубчики часнику, дрібку солі та чорного перцю або інші приправи за бажанням. Після цього акуратно все перемішати. Це перша панірувальна суміш. В іншу миску розбити одне яйце і гарно перемішати виделкою, міксером або віночком. В ще одну плоску тарілку слід висипати панірувальні сухарі. Після цього слід вмочити шматочки курячого філе в першу паніровку і струсити все непотрібне. Далі – вмочити повністю в яєчну суміш, щоб вони добре просочилися. Згодом – розмістити шматочки в тарілці з панірувальними сухарями, і кожен шматочок добре обваляти. Для обсмажування потрібно вилити олію у вузьку і високу каструльку і прогріти її. Помістити наггетси в каструлю (бажано по 2 шт.) І чекати  хвилин 5, поки з’явиться золотава скоринка. Після цього необхідно покрити тарілки сухими серветками і викласти на них приготовані наггетси, щоб ввібралася олія. Швидко, смачно і мінімум витрачених сил.

Цезар Ролл

Потрібно: курячі грудки – 2 шт, лаваш – 2 листи, сир Пармезан – 100 г, помідори – 1-2 шт., свіже листя салату Айсберг, яєчні білки – 2 шт., сухарі для панірування, насіння кунжуту, сіль, спеції.

Для соусу: яєчні жовтки – 2 шт., часник – 2-3 зубчики, оливкова олія – 4 ст. л., лимонний сік – 2 ст. л., діжонська гірчиця – 1 ст. л., сіль, чорний мелений перець.

Приготування: філе курки розрізати вздовж на 2-3 частини, посолити, поперчити до смаку. Додати яєчні білки і перемішати. Залишити на 15 хв. Тим часом приготувати соус. Для цього з’єднати всі компоненти соусу, додати видавлений через прес часник і гарненько збити. Далі панірувальні сухарі змішати з кунжутом. Обваляти у цій суміші шматочки курячого філе і викласти їх на сковорідку з розігрітою олією. Коли філе рівномірно підрум’яниться з усіх боків, перекласти його зі сковорідки на паперові серветки. Салат Айсберг вимити, обсушити і порвати  руками на великі шматочки. Помідори  і сир нарізати тонкими скибочками. Лаваш порційно нарізати і намастити соусом. Поверх соусу рівномірно розподілити салат, курячу грудку, шматочки сиру і помідори. З будь-якого боку взяти трохи лаваша і загорнути його на начинку (це буде низ ролу), потім продовжити скручувати в рулет.

Рецепт сирного соусу, як в “Макдональдсі”

Потрібно: плавлений сир – 120-150 г, майонез – 1 ст. л., кетчуп – 1 ч. л., паприка – 1 ч. л., червоний перець – 1 щіпка.

Приготування: плавлений сир викласти в глибоку тарілку. Додати паприку і перець і трохи перемішати. Помістити суміш в мікрохвильовку, виставити 600 Ватт і час 50 сек. – 1 хв. Гарячу масу швидко перемішати і додати майонез і кетчуп. Все знову добре перемішати і залишити соус остигати.

А ось ще один рецепт.

Потрібно: вершки – 3/4 скл., масло – 100 г, твердий сир – 50 г, крохмаль – 2 ч. л., молоко – 1/4 скл., чорний перець – за смаком, кріп, базилік – за бажанням.

Приготування: твердий сир натерти на дрібній тертці і разом з вершками і маслом гарненько прогріти на сковороді, посолити до смаку. Крохмаль перемішати в холодному молоці, влити в киплячу масу та, інтенсивно помішуючи, довести сирний соус до густоти. За смаком додати  чорний перець (обов’язково), можна кріп, базилік. Дати охолонути. Чудово смакує до картоплі, м’яса та інших страв.

Фірмова картопля-фрі

Потрібно: картопля, олія та сіль.

Приготування: в сковороді потрібно гарненько розігріти олію, шар якої не повинен бути більше 2 мм. У цей час очистити картоплю і подрібнити за допомогою овочевої шатківниці з насадкою для соломки. Якщо нарізати якось по-іншому, то страва просто не вдасться. Соломку треба промити, а потім викласти її на паперовий рушник для видалення вологи. У сковороду покласти частину отриманої соломки і обсмажувати до утворення золотистої скоринки. Якщо покласти багато, то може все залишитися сируватим. Готувати потрібно приблизно 3 хв. Викладати на тарілку, застелену паперовими рушниками. Так само обсмажувати решту. Не рекомендується солити картоплю перед обсмажуванням, оскільки вона в результаті стане м’якою. Один кулінарний секрет – щоб олія не розбризкувалася, після її нагрівання покладіть трохи солі.

Картопля-фрі в мікрохвильовці

Потрібно: 600 г картоплі, 3 ст. л. олії, сіль і спеції.

Приготування: овоч очистити і нарізати невеликими брусочками. Покласти в миску, додати сіль і улюблені спеції, наприклад, паприку і мелений перець; Залишити на деякий час, а потім викласти на плоску тарілку в один шар. Помістити все на найбільшу потужність всього лише на кілька хвилин; Після звукового сигналу дістати, перевернути брусочки і помістити ще раз на кілька хвилин. Після закінчення часу спробуйте, і якщо потрібно, готувати ще кілька хвилин.

Loading...
загрузка...

Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

// //-->