Перець не любить протягів і сухого повітря

Перець не любить протягів і сухого повітря

Перець завезли до нас із Центральної Америки. Хоч ця культура звикла жити в більш південних регіонах, але, при правильному догляді та посадці, вона приживається цілком благополучно і на Україні.

Вирощування солодкого перцю – завдання не з простих, але цілком можливе для кожного, якщо попередньо підготуватися. Насіння для посадки можна купити, а можна зібрати самостійно. Для початку потрібно його обробити – замочити в нехолодній відстояній воді з шматочком алое, або з невеликою кількістю розчину марганцівки для того, щоб убити всі мікроби і врятувати насіння від всіляких пошкоджень ззовні.

Насіння найкраще висівати в кінці лютого – на початку березня, щоб до посадки в грунт вік розсади був приблизно 80-90 днів.

Солодкий перець не любить та погано переносить пересадки, тому в момент посадки зерняток потрібно відразу їх садити окремо один від одного, щоб не було загущення з перців. А ще краще взяти окремі стаканчики, або коробочки для цього.

Посіяний перчик в насінні потрібно рясно полити водою і накрити плівкою до появи перших листочків. Після цього плівку потрібно зняти, періодично поливати очищеною теплою водою. Але не перестарайтеся: перець не любить сухого ґрунту, але також не переносить і постійної підвищеної вологості кореневої системи.

Повітря в приміщенні має бути не надто сухим, тому добре його провітрюйте, але при цьому захищайте перець від протягу. Якщо ви посадили перець ще в лютому, потрібно додатково стежити за освітленням, бо день взимку короткий і денного світла не вистачає.

Для того, щоб розсада прижилася в грунті, потрібно «загартувати» її, виносячи на вулицю і в сонячну погоду, і навіть у дощ, але не при мінусових температурах.

Довжина рослини має бути приблизно 20-25 см – така розсада краще приживеться. Обов’язково перед посадкою дивіться, щоб коріння рослин висмикувалося із землею, це убереже його від травмування.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *