На Тернопільщині судитимуть власницю ресторану, в якому на весіллі отруїлися понад 20 гостей.
Люди отруїлися в серпні цього року в барі ресторані, що в місті Копичинці Гусятинського районі. Після застілля по медичну допомогу до районної лікарні звернулися мешканці Гусятинщини, Львівщини та Івано-Франківщини, – повідомили у прес-службі прокуратури області.
Встановлено, що внаслідок вживання їжі, зараженої патогенними мікробами, серед 22 потерпілих поширилося захворювання «харчова токсикоінфекція».
Як зазначили в прокуратурі, масове отруєння людей сталося з вини власниці ресторану, адже у закладі для приготування страв використовували продукти та сировину без відповідних документів.
Крім того, підприємець допустила до приготування їжі й обслуговування святкових столів працівників, які не пройшли медогляду, і навіть сторонніх осіб.
Також у ресторані порушували правила зберігання продуктів, готових страв, інвентарю, дотримання режимів миття та дезінфекції.
За цим фактом завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні. Обвинувальний акт стосовно підприємця скерували до суду за ч.1 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).
Люди готуйте вдома, здоровіші будете…..